Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość je-żynka

co zamiast czopków na gorączkę?

Polecane posty

Gość je-żynka

co mogę podać na gorączkę mojemu 7miesięcznemu maleństwu, które czopka za żadne skarby nie da sobie zaaplikować?

Gość ktosikkkk
pare minut??pandora ale z ciebie znawczyni...hehe w kilka sekund sie rozpuszcza..radzilabym wlozyc jednak czopka jest skuteczniejszy i dziala niemal natychmiastowo..tylko pamietaj nie paracetamol!!!!

Gość Poszukiwaczka Parasolki
Czopek najłatwiej... Jeszcze są w syropie, ale z aplikacją tego to istnie utrapienie.

Gość ktosikkkk
o ludzie mialam napisac tylko nie pyralgina!!!! tak tak trzmaj najlepiej cala noc hehe

uzywalam czopków ale wiadomo ze to dla dziecka nie jest przyjemne, dla doroslych przeciez tez nie ... polecam Nurofen dla dzieci , mój maly mial gorączkę pow. 39 stopni i po jednej dawce spadla do 36,6 :) rewelacyjny !! w smaku dobry bo pomaranczowy i jest dla dieci od 3 mies, ma strzykawkę którą sie aplikuję, wygodne wystarczy włozyc dziecku i wcisnąc :)

Gość ktosikkkk
pandora ale ty glupia jestes wiesz

Gość carrmenn
ej ej, dziewczyna pytanie zadała, a wy tu się kłócicie! moje dziecko też jakieś antyczopkowe jest, a ma 10 miesięcy, więc protesty tym bardziej większe:) ktoś tu pisał o Ibufenie - on jest w syropku i ma dość fajny owocowy smak, więc może podaj Ibufen. Działanie ma moim zdaniem szybsze niż leki z paracetamolem - przynajmniej tak to wygląda u mojego dziecka. pozdrawiam!

dzis bylam z moimdwulatkiem na szczepieniu przeciwko ospie i pani doktor polecila mi wrazie goraczki apap w syropie.powiedziala ze jesli dziecko juz wczesnie dostawalo paracetamol to zeby mu nadal go aplikowac..ja wole malemu dawac czopki,jak ma duza goraczke todzialaja najszybciej-wiem z doswiadczenia rowniez z syropkami

A ja tam też wolę Ibufen. Jakoś bardziej do zawiesin z ibuprofenem przekonana jestem

Gość rzyrafa
no właśnie, sporo dzieci woli coś doustnie wziąc, niż czopka. ja tam tez podaję Ibufen i jak do tej pory jestem zadowolona - radził sobie świetnie ze wszystkimi infekcjami moich córek.

Gość lunetyka
Ibufen- dostaniesz w każdej aptece bez recepty i mozna podawac go naprawde małym dzieciom. Smak jest pyszny, dzieci chetnie przyjmują lekarstwo bo ma dobry pomarańczowy smak

ja na dzieciach przetestowałam chyba wszystko- na mojego małego dobrze działały czopki- ale na zuzkę już nie- i też najlepszy jest nurofen- jak dla mnie zbawienie- tak mała chorowała ok tygodnia i gorączkowała minimum 2-3 doby- teraz jak tylko zaczyna mieć gorączke zbijam ją nurofenem i nastepnego dnia dziecko jak nowonarodzone- nawet inne objawy mijają bo nurofen ma i działanie przeciwzapalne

Gość hrupik
Ja dzis rano mialam ten problem, teraz dziecko po całej nocy płaczu wreszcie zasnęło, a to dzieki ibufenowi (farmaceutka mi polecila)

Gość kukurydzkaa
mój mały miał bardzo bolesne i płaczliwe ząbkowanie z gorączką - pomógł tylko Ibufen, którego odrobinkę poza normalnym łykaniem wsmarowywałam mu w dziąsełka. ulga dla wszystkich - i dla dziecka i dla rodziców.

Gość palka
czopki sa najlepsze ja sama jak mam gorączke to wkładm 2 i po wszystkim

Ja radziłabym u takiego malucha dać czopek. Lekko przytrzymasz nózki i wkładasz do pupci :) Najlepsze moim zdaniem jest IBUFEN. A jeśli chodzi coś w płynie to u nas sprawdza się IBUPROM.