Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zegarinka

Jak zaleczyć rankę po wypaleniu pieprzyka laserem?

Polecane posty

Gość zegarinka

Lekarz kazał wysuszać, sypać pudrem po kąpieli. ale mnie się wydaje że jak strupek zeschnie to zostanie blizna. Poradźcie co zrobić żeby jednak jej nie było.

Gość ja bylam ostatnio
I tak zostanie Ci blizna, to nieuniknione, ale jesli dobrze pojdzie to bedzie ledwo widoczna :) to potrwa z 2-3 miesiace, niestety na poczatku po odpadnieciu strupka bedziesz miala rozowa, okragla blizne. Stosuj sie do zalecen lekarza to bedzie ok. A jak duzy byl pieprzyk?

Moj chlopak mial usowanego pieprzyka jakis miesiac temu, wielkie bydle, rozmiaru 50groszowki. Teraz po miesiacu ma waski rozowy pasek, zakleja to plastrem zeby nie naruszyc, nie wyciera po kapieli zeby samo wyschlo i zeby nie uszkodzic delikatnej skory. Blizny zostaja gdy zrywasz strupek. Jak tylko sie zagoi ma to smarowac Cepanem.

Gość ja bylam sotatnio
jesli ma kreseczke to znamie chyba bylo wycinane i rana zszyta?

wlasnie nie. Nic nie mial szytego, tylko widocznie skora od pieprzyka byla napieta i teraz wrocila do normalnosci. Nie znam sie na tym. Moze to zalezy od miejsca, on mial usowanego pod zebrami, w gornej czesci brzucha po boku, wiec moze dlatego.