Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana...89

Prosze o pomoc-matura z polskiego

Polecane posty

mam problem,otoz chce wziasc sie do pisania matury no ale tu sie robia schody.Przez caly czas myslalam ze to jest ,jakby to powiedziec wieksze wypracowanie a tu sie dowiaduje ze to wszystko ma byc oparte na fachowych zrodlach ,a nie na tym co ja sobie wymysle.No wiec jak to ma byc? chyba nie mam zywcem przepisywac z opracowan ? prosze pomozcie !!

Gość autorkoo
to sie w pore obudziłaś

Gość sdgvdsgv
proponuje włączyć logiczne myślenie

no jak nie opracowania ,przeciez w literaturze przedmiotu umieszczamy nazwy opracowan z ktorych kozystalismy.Kurde powiedzcie prosze jak to mam zrobic bo juz mnie glowa od myslenia nad tym boli:(

Gość Maciek Zientarski
ojojoj, koniecznie się zaopatrz w słownik ortograficzny - forume forumem, ale na maturze mogą na to zwracać uwagę.

Gość awril
mysle,ze tu ci nikt specjalnie nie pomoze...moje dziecko chodziło prywatnie do pani ,ktora pomagała mu pisac e prace...ale ty sie sprez,bo juz marzec...syn juz miał o tym czasie prace na ukonczeniu prawie...popros kogos o pomoc,ale nie tutaj...

Mam temat "Wpływ milosci na zycie bohaterow literackich.Omow zagadnienie na wybranych przykladach." bede pisac z -"lalki" -"Romeo i Julia" -"cierpienia mlodego Wertera" -"Dzieje Tristana i Izoldy" -"ludzie bezdomni" Ale chodzi mi o to ze nie wiem czy sama mam to wymyslac wszystko a podpierac sie tylko tymi fachowymi zrodlami ,czy mam z nich to pisac czy jak?

nic nie wymyslac, tylko opierac sie na tresci ksiazek, najpierw mozesz zrobic sobie zestawienie jak milosc wplynela na poszczegolnych bohaterow, moesz oprzec sie o jakas ksiazke psychologiczna w ktorej opisane sa typy milosci, mozesz to ujac w pracy

no tak sama wybieralam te lektury a cos nie tak z nimi ??

Gość Acz.
Jeśli przeczytałaś wszystkie te lektury, to maturę masz już zdaną. Bez paniki. Jeśli nie, to masz jeszcze parę miesięcy na ich przeczytanie. Konsultacje z polonistą pomogą Ci poprawnie napisać konspekt czy projekt pracy. Pozdrawiam.