Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yaro 26

Kelnerowanie w Londynie - poczatki

Polecane posty

Gość Yaro 26

Chcialbym pracowac jako kelner w Londynie. Czy macie jakies doswiadczenia na ten temat? Jakie cechy nazlezy posiadac? Czy slaba znajomosc ang wystarczy ? Jak jest z zarobkami?

Gość Wiem co mowie
Slaba znajomosc angielskiego? £2,50 za godzine. Dobra znajomosc jezyka, dobra prezencja i troche szczescia £5,60 za godzine plus napiwki, ceny pokoi sie wahaja od £70-£100 na tydzien, jedynki albo dwojki. Dobry kelner moze wyciagnac od £250-£300 na tydzien ale to zalezy od rangi knajpy, moze tez byc £200. Bilety na komunikacje miejska to wydatek od £15 do £30 na tydzien, jedzenie okolo £30. Przekalkuluj sobie.

Gość ja juz mieszkam w Londynie
od 2 lat podstawowa stawka to 5.52, obecnie pracuje za 5.75 ale... wlasnie licze na napiwki przy kelnerowaniu powyzej 10 na dzien - a jak nie to trudno; w kazdym razie chcialbym miec jakis trening - pozniej bym wskoczyl do lepszej restauracji z wiekszymi napiwkami

Gość karabinowy maszynista
Funt jest teraz po 4 zl, jak mozna wyciagnac 300 funtow na tydzien, to miesiecznie wychodzi okolo 5 tysiecy, ja jak pracowalem w Sfinksie w Warszawie mialem 4,5 z napiwkami. Naprawde oplaca sie jechac ?

Gość czy ktos pracuje jako kelner
w londynie