Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Isiaaaaaaaaaaaaaaaaa

Następny okres po poronieniu

Polecane posty

Kiedy występuje następny okres po poronieniu. Minął miesiąc, a wciąż go nie dostałam.

Gość ja czekam juz 7 tydz

a kiedy mozna zajśc ponownie w ciążę?

Gość od razu po
2 tyg. od miesiączki

up

pierwszy okres wystepuje od 3-7 tyg . co do kolejnego starania musisz odczekac min 3 cykle

Gość Dlaczego aż
3 cykle?

Gość upupupup
up

lekarze zalecaja te 3 cykle przerwy,bo organizm musi miec czas na zregenerowanie sie . w moim przypadku tez tak bylo , po poronieniu zaczelam sie starac od razu i dopiero po 3 cyklu zaszlam .

Gość do Olawd
A kiedy dostałas następny okres po poronieniu?

Gość eeeeeeeeeeeeve24
ja dostalam 7 tygodni po poronieniu, u mnie to bylo obumarcie ciazy, i poronienie farmakologiczne, po konsultacji z 2 ginekologami poradzono mi ze mogę starać się o dzidzię natychmiastowo jezeli taką mam ochotą i czuje sie dobrze psychicznie, wiem ze po łyżeczkowaniu 3 miesiące to minimum, poniewaz macica potrzebuje regenracji, do isiii - ja tez mialam manie zeby od razu po poronieniu zachodzic w ciąze, to byloby chyba takie zastępstwo jednego dziecka drugim i mniejszy szok, tak to sobie tlumaczylam, pierwszy miesiąc był najgorszy, w drugim się uspokoilam , tlumaczylam ze dla dobra dziecka trzeba odczkaz az organizm sie zregeneruje, w 3 dostalam super prace, obecnie to moj 4 miesiąc bez ciązy, i mam zamiar poczekac az do wrzesnia, kiedy bede na to calkowicie przygotowana, witamnikowo, odpoczeta psychicznie, itp powodzenia, wiem jak teraz cierpisz..

Gość Isiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dzis mija 40 dc i nic, nie mam okresu :(

nie martw sie dostaniesz , moj lekarz mowil ze nawet ze 2 miesiace mozna nie miec wiec nie martw sie dostaniesz

eeeeeeeeeeeeeeeeve24 ____masz racje lepiej poczekac te kilka miesiecy i dobrze sie przygotowac . ja jestem 4 miesiace po drugim poronieniu i chcielibysmy wlasnie zaczac staranka , choc czasami wydaje mi sie ze jeszcze powinnam poczekac....bo po pierwszym poronieniu zaczelam od razu sie starac i zaszlam po 3 cyklu ale i tak znow poronilam wied teraz to sie juz cholernie boje.........

Olawd, pierwszą miesiaczkę dostałaś po 28 dniach ( zakładajac, że masz tyle dniowe cykle) a nastepny po 7 tyg.? Jak sie czułaś, w czasie tych 7 tyg.? - przed tym jak dostałas okres?

pierwsze poronienie zaczelo sie krwawieniem ktore trwalo 5 dni jak @ a nastepna byla normalnie po 28 dniach , ale byla to wczesna ciaza (5tydz). drugie poronienie zaczelo sie krwotokiem i trwalo to 1 cholernie dlugi dzien , a @ dostalam dopiero po 7 tyg i czulam sie normalnie tak jak przed @

dobrze zebys te nastepne @ przechodzila na podpaskach (ja caly czas uzywam ob ale po poronieniu lepiej zeby uzywac podpasek

dziekuje ja nie mam okresu, ale nie boli mnie brzuch ani piersi, temp. mam niska, nie wiem co sie dzieje, boje sie:( Nie chce wracac myslami do zeszłego miesiaca:(....;(

jesli chcesz a masz gg i moge ci jakos pomoc to pisz : 9490864 zawsze jestem niewidoczna

hej nie boj sie bedzie dobrze - tak po prostu jest

wiem ze jest ciezko o tym myslec , sama przeszlam to dwa razy . pierwszy raz jakos przezylam ale drugi....glowa do gory i tobie sie uda!!

Nie chciałabym w tym miesiacu zajsc w ciąże - boje sie, że znowu bedzie to ciąża zagrożona od poczatku, z tego powodu iż to za wcześnie na nastepną ciąże - za mało czasu upłynęło, a chciałabym by maluszek był zdrowy ;(

Gość Isiaaaaaaaaaaaaaaaa
:(

Gość Gusiakowa
Ja dostałam @ 6 tygodni po poronieniu. Ponieważ musialam mieć łyzeczkowanie to lekarz zalecił pół roku przerwy w staraniu się o dzidzię, które minie w kwietniu :) Teraz staram sie odpowiednio przygotować organizm czyli witaminki, rzuciłam fajki i zdrowo się odzywiam :) Pozdrawiam Was kochane "staraczki" i główki do góry - będzie dobrze :)

Gość Isiaaaaaaaaaaaaaaa
U mnie dzisiaj zaczyna się 6 tydz. Okresu nadal nie mam. Temperatura - 36,4, 34,3.

Gość MamaNiuńki...
Jak masz jekieś wątpliwości to zrób test ciążowy, bo jak jesteś w ciąży to lepiej wiedzieć wcześniej. Ja pierwszy okres po poronieniu dostałam równo po 4 tygodniach. Lekarze radzili mi odczekać 3 m-ce, jednak ja sie pospieszyłam i niestety drugi raz poroniłam. Miesiączkę po drugim poronieniu dostałam też po 4 tygodniach, jednak tym razem odczekałam pół roku i udało mi się donosić zdrową córeczkę.

Gość Isiaaaaaaaaaaaaaaa
jutro mam wizyte u lekarza, a dzis zrobie test, nie chce jeszcze raz tego przeżywać.

mamaNiuńki___ ja jestem 4 miesiace po drugim poronieniu i chcialabym teraz zaczac staranka ale sie cholernie boje zeby znow sie tak nie skonczylo..

Gość Isiaaaaaaaaaaaaaaa
właśnie, ten strach, obawa, ze znowu sytuacja sie powtórzy ;(