Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monalisa74

dokd na urlop w maju z dzieciem?co polecacie?

Polecane posty

w maju chce wybrac sie na tygodniowy urlop z 6 letnim dieckiem. Niestety kompletnie nie mam pojecia dokäd? Znacie jakies godne polecenia miejsce w Polsce, np.w görach? A moze za granicä? prosze o rady. pozdrawiam

Gość Miśka____
nad morzem to sie o tej porze roku dziecko zanudzi, wiec szczerze odradzam. moze gdzies gdzie jest w okolicy Aquapark, jesli dziecko lubi wode, np. do Mikołajek. sama nie wiem...

dzieki Miska, w maju chyba lepiej w göry, niz nad morze, zwlaszcza polskie, ktöre jak wiemy nawet w lipcu bywa chlodne, a co dopiero w maju... moze ktos wie gdzie jest fajnie w görach o tej porze roku?

Nad morzem się zanudzi bo nawet na plażę nie ma co liczyć jesli chodzi o nasz Bałtyk. Góry ewentualnie mogłyby być. Jak zagranica to może Wyspy Kanaryjskie. W maju to wszędzie morze dopiero się rozgrzewa. Ewentualnie Egipt, tam jest ok. Poczatek maja byłby super, jesli cos jeszcze znajdziesz na dugi weekend. Jesli mozesz jechac pod koniec maja albo na przełomie to Turcja z dzieckiem jak najbardziej. Dobre hotele przyjazne dzieciom ma Scan holiday, znajomi jezdza z nimi i sa zadowoleni, ich dzieci tez.

Gość Miśka____
Jestem notorycznie szykanowana za potajemne wyjadanie suchej karmy Chappi z misek rotweilerów pilnujących zakładów przemysłu betonowego „Beton”. Takze mój zwyczaj wyskakiwania zza krzaków i wykrzykiwania „Huhu, Bonanza” w Parku Rozrywki w Pcimiu Dolnym spotyka się z ostracyzmem społecznym

Nad morzem się zanudzi bo nawet na plażę nie ma co liczyć jesli chodzi o nasz Bałtyk. Góry ewentualnie mogłyby być. Jak zagranica to może Wyspy Kanaryjskie. W maju to wszędzie morze dopiero się rozgrzewa. Ewentualnie Egipt, tam jest ok. Poczatek maja byłby super, jesli cos jeszcze znajdziesz na dugi weekend. Jesli mozesz jechac pod koniec maja albo na przełomie to Turcja z dzieckiem jak najbardziej. Dobre hotele przyjazne dzieciom ma Scan holiday, znajomi jezdza z nimi i sa zadowoleni, ich dzieci tez.

Gość Meridium Smiller
kęszyca leśna 25 złoty za osobe jak zależy ci na spokoju, odpoczynku wśród lasów i jezior (lubuskie)

Gość Meridium Smiller
http://bunkrymru.spanie.pl/ polecam ale tam też są inne kwatery tylko nie pamiętam telefonu piekniejszego miejsca nie znajdziesz To są byłe koszary rosyjskie przerobione na małe miasteczko (800 osób), do jeziora 500 m wokoło lasy, bunkry, cisza spokój, zdrowe powietrze, piękne naturalne jeziora To nie jest wieś przy lesie, tylko wieś w lesie

Gość pojedźcie sobie
do Rabki - świetny klimat dla dzieci. park, plac zabaw, lunapark, basen no i trasy spacerowe.

Gość Meridium Smiller
nie lekceważ kęszycy kęszyca jest obok łagowa ale w łagowie spokoju raczej nie zaznasz

Osobiście sama nie byłam z dziećmi bo ich nie mam, ale wysłałam moje dwie zaprzyjaźnione rodzinki z dziećmi 6 lat i 12, i druga z 10 latką i wrócili zadowoleni baardzo. Ta druga rodzina jedzie w tym roku ponownie i do tego z maluchem 1,5 roku, najpierw jadą do Egiptu w maju a we wrzesniu znowu do Turcji. Uwierz mi, ze moja kumpela jest panikarą i jest bardzo ostrożna, bo jej dzieci szybko łapią jakieś wirusy itp, a z Turcji jest naprawdę zadowolona. Turcy uwielbiają dzieci i potrafią im zorganizować czas. Hotele Scana mają dla dzieci polskie animacje.

Gość pojedźcie sobie
w Rabce kwatery szukałam przez gratkę. zresztą na stronach internetowych coś ciekawego na pewno znajdziesz. są też ośrodki sanatoryjne prywatne - takie niewielkie, można by parę zabiegów sobie od razu załatwić.

hmm, Turcja? moze to dobry pomysl? w kazdym razie godny przemyslenia.Masz tam jakies namiary? jakie miasto dokladnie?

Turcja o tyle jest dobra, ze masz pogodę gwarantowaną. U nas w maju może być deszcz i okaże się, ze przesiedzisz w hotelu czy w domku cały tydzień. Jesli chodzi o Turcję to polecam okolice Alanii, Riwiera Turecka. Może być Side, Kemer też jest urocze i są dobre hotele. Okolice Alanii to hotele w Konakli albo Obagol. Stamtad zawsze do centrum jest jakies 10 minut busikiem, które kursują cały czas od rana do poznej nocy. Spojrz na biura Scan holiday i GTI, Alfa Star, Wezyr też może być. Ostatecznie Jet Touristic.

Poczytaj sobie ten wątek o Turcji, tam dużo już napisałam. Jak narazie chyba tylko jedna osoba wróciła niezadowolona :)