Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Raya

Gra z dzieciństwa. Kto pamięta?

Polecane posty

Mialam dosc nostalgiczne świeta i przypomniałam sobie taką jedna zabawe z dzieciństwa (a ze jestem z rocznika \'84 to było ono dawno, ze hoho :D ) Chce sobei poszukać nowych sztuczek do niej tylko za cholere nie moge skojarzyć jak sie ta zabawa nazywa :O Pomóżcie ! ;) Już pisze jak to wyglądało: otóż bierzesz sznurek/ gumę taką do bielizny, najlepiej cos elastycznego, zaplątujesz to sobie wokól palców obu dłoni tak że robi sie taki \"krzyż\" ze sznurka. Koleżanka kolega obiema rękoma chyta to w pewnien sposób tak że miedzy jego dłońmi tworzy się nowy wzorek ze sznurka... Potem ty to przejmujesz w inny sposób i tworzy sięjeszcze inny układ, i tak w kółko... Strasznei fajnie sie w to grało tylko jak sie ta zabawa nazywa? Ma ktos jakis pomysł? ;) 🌻

Gość nooten..
nie pamietam :)

aaaa to fajne bylo, tylko nie wiem jak sie nazywa. nawet kiedys chcialam sie w to pobawic, ale za chiny nie moglam sobie przypomniec jak to sie na palce zaklada:D

Ja grałam dzis z młodszą siorą , ona pamiętała \"podstawy\" tego ,hehe, ja też sobie przypomniałam parę ruchów i tak sie wygłupiałyśmy trochę :) Ale za pamietałysmy tylko ze 4 konstelacje chyba , a tego było duzoooo wiecej :D Pisać pisać, moze ktos pamięta :D

Gość ąć
kocia kołyska