Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 70-latek

Kto pomoze 70latkowi w obsludze komputera,prosze!

Polecane posty

Gość 70-latek

Mam problem,dzieci wyjechaly do Kanady,mieszkam calkiem sam.Dostalem od nich jak byly ostatnio na odwiedzinach komputer, i w zasadzie sam sie juz nauczylem obslugi(wolno jak krew z nosa),ale nie wiem jak poradzic sobie z taka sytuacja.Dzieci wyslaly mi zdjecia wnukow na maila i chce te zdjecia miec na papierze.Nie mam drukarki,chce je jakos zapisac i dac do wywolania (tak kazaly dzieci) Mam jakis nowy komputer laptop XP,kto mi poradzi jak przegrac te zdjecia? mam po boku miejsce na okragla plyte...

żeby nagrać zdjęcia (czy jakiekolwiek inne pliki) musisz mieć do tego program (najprościej - nero), urządzenie (nagrywarkę) i nośnik (płytkę) trudno zgadnąć, czy napęd na "okrągłą płytkę" to nagrywarka czy tylko odtwarzacz; jesli komp jest w miare nowy to powinna to być nagrywarka - wtedy trzeba zdobyć program do nagrywania płytek i już najłatwiej byłoby na pendrive'a - wtedy nie trzeba żadnego specjalnego programu, tylko pendrive i zapisujesz zdjęcia jak każdy inny plik na każdy dysk trudno pomóc nie wiedząc, czym dysponujesz

Gość 70latek
Dziekuje bardzo,nie liczylem ,ze ktos mi pomoze.Mam program Nero,a czy ten drugi do zdjec tez trzeba kupic?

Gość vdjkfdjffdjbdfljvbv
Windows Xp droga Ewo nie potrzebuje żadnego dodatkowego programu do takiej banalnej czynności jak nagranie danych na CDR. Tworzy się katalog. Wrzuca się do niego zdjęcia te co chcemy zamieścić na CDR potem wychodzimy z katalogu prawoklik i z menu wybieramy "Wyślij do>PłytaCDR" Czy coś takiego.. na dole po prawej stronie na pasku zadań(jeśli ktoś ma tam pasek) wyskakuje ikonka płytki. Klikamy na nią i z menu wybieramy zapisz dane.

Gość 70-latek
mimo wieku taki ze mnie ogier że wszystkie moherowe z okolicy robią do mnie obłędne oczy

Gość 70latek
juz mam przez program Nero nagrane zdjecia na CDR,ale jak teraz sprawdzic czy one sa tam naprawde?

Gość rereblabla
teraz spróbuj ta płytę poprostu odtworzyć albo na kompie albo dvd i wiesz czy masz.Jesli postepowałes po kolei jak trzeba na Nero to masz

Żeby sprawdzić wystarczy tylko wejść w Mój komputer, kliknąć na dysk z płytką i już widzi Pan co jest na tej płytce :)

Gość GLIZDA W PARAPECIE
Ale z Ciebie zaradny dziadzio! Ja w tym wieku pewnie w ogóle nie będę pojmował aktualnych nowinek... Szacunek! :-)

mam inne rozwiazanie - jesli to laptop to wez go ze soba w miejsce, gdzie zamierzasz wywolac zdjecia i tam na pewno Ci pomoga je zgrac na nosnik - bedzie szybciej i mniej problemow, no i latwiej niz samemu w domu powodzenia

Gość 70-latek
W zasadzie nie wiem czy nie wywołać tych zdjęć w domowym zaciszu-bo jak zareagują pracownicy zakładu jak zobaczą fotografie z moich wykładów i ćwiczeń jakie miałem zaszczyt prowadzić w Kole Naukowym Nigeryjskich Studentów Prawa?

Gość córka emeryta
70 latek brawo,tylko tak dalej:)Wierz mi nawet w tym wieku mozna sie duzo nauczyc:) Moj ojciec ma 76 lat i nadal uwielbia nowinki ,zaskakuje mnie co chwile;) ,na kompie szaleje;)

Gość 70latek
Dziekuje bardzo Paniom i panom,zaznaczam,ze nie wszystkie wypowiedzi sa moje,dodam,ze zdjecia na CDR ide dac do wywolania.

Gość 78-latek
lamer z ciebie :o