Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ariulll

umowa o dzieło - kombinacje pracodawców/

Polecane posty

Gość ariulll

Witam! Pisze bo jestem strasznie zla. Od 5 miesięcy pracuję w dużej międzynarodowej agencji reklamowej. Jestem zatrudniona na umowe o dzieło, podobnie jak wiekszość pracowników:/. Pracodawca wymaga pracy w godzinach 9-17 w siedzibie firmy i tłumaczenia się ze spoznien i nieobecności. O ile mi wiadomo umowa o dzieło obejmuje wykonanie dziala do okreslonego terminu ale nie może wymagać pracy o konkretnej godzinie czy w konkretnym miejscu. W umowie mam jedynie zapisan, że w ciągu 7 dni od otrzymania zlecania mam je wykonać. Jest to straszne chamstwo -zatrudniać pracownika "po kosztach" na umowe o dzielo a wymagac tyle co przy zatrudniueniu na umowę o pracę... Czy ktoś mial podobny problem?

Gość Kamelia Rozalia 3
Zawsze mozesz wystąpić do sądu z powództwem o ustalenie stosunku pracy.

Gość hannnnna
idz do inspekcji pracy i sie poskarz to nic nie kosztuje a ile radosci daje jak kontrola sie pojawia w zakładzie pracy :)

Gość ariulll
kurcze widze ze mi sie topiki zdublowały (myslałam, że jeden sie nie pojawił wiec dodalam drugi a tu sa oba) :) Wybaczcie to zamieszanie, ale dzisiaj jestem wyjątkowo zła, bo jak mozna tak traktować swoich pracowników- szczególnie ze jest to duża, uhonorowana wieloma nagrodami niby taka cacy agencja reklamowa:/