Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żłobkowa45

Czy wszystkie dzieci w żłobku częściej chorują???

Polecane posty

Gość żłobkowa45

Zastanawiam się czy nad nianią i żłobkiem .Wszyscy mówią że w żłobku mały będzie częściej chorował. Ja jednak boję się dziecko zostawić z obcą baba

zależy jakie dziecko moje wcześnie poszło do przedszkola, bo miało trochę ponad 2 latka ale wcale nie chorowało przez całe przedszkole czyli przez 5 lat była chora 2 razy a tak 100 % frekwencji nawet wtedy, kiedy w przedszkolu były jakieś zarazy, że z całej grupy chodziło może 5 sztuk, reszta chorowała zależy od organizmu

Gość żłobkowa45
Dzięki za odpowiedź - jakoś widzę dużo plusów w żłobku - dziecko uczy się samodzielności , rozwija się chyba bardziej niż siedząc w domu i potem nie będzie problemów z przedszkolem.

mojej kuzynki mała od roczku chodzi do żłobka i była przez 2 lata chora tylko raz ale rózne są dzieci jak nie sprawdzisz nie będziesz wiedziała :)

właśnie wszystko zależy od organizmu dziecka ale wiesz jak ja chcialam dac synka do przedszkola to lekarka mi mówiła zeby mimo wszystko zaszczepic dziecko przeciw pneumokokom czy jakos tak. Mówiła ze w żłobkach i przedszkolach jest najwieksze ryzyko zachorowań.