Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milimili

Dla tych, którzy ponad wszystko chcą pozostać w kraju...

Polecane posty

Gość milimili

Podobno w Polsce jest tak zle,dlaczego zdecydowaliście sie układać sobie zycie tutaj a nie gdzieś za granica?

Gość Loony11
dobrze mi tutaj to po co mam zmieniac :)

Mi jest tu dobrze, nie narzekam, a nawet mam nadzieje, że wkrótce będzie jeszcze lepiej :) Tylko tu mogę się czuć \"u siebie\" i nie mam zamiaru nigdzie wyjeżdżać, chyba że na urlop ;):p

Gość highera
Ja tak jak wielbiciel-tutaj czuje się "u siebie " i jest mi dobrze .

Gość mam tu dom samochody psa
za granice jezdze na wycieczki jak chce , materialnie nic mi wiecej nie trzeba,a nade wszystko mam tu kupe przyjaciól ze swojego srodowiska, ktore lubie , szanuję i z ktorymi moge porozmawiac na inne tematy niz np zarabianie kasy .

Gość lubie czesto wyjezdzac
w sumie pare lat bylam za granica i wszedzie dobrze sie czulam. Ale dobrze miec gdzis swoj dom na stale. Najlepiej tam, gdzie wszystko jest znane, bliskie. gdzie jest rodzina, przyjaciele, znajome miejsca, przyroda, zwyczaje to (btw dzis prima aprilis), co kojarzy ci sie z dziecinstwem czyli najmilszymi chwilami.

Gość Bo tu jest moja rodzina
i moi przyjaciele. Bylam daaaawno temu (tak dawno, ze najstarsi gorale nie pamietaja) w Anglii i nie podobalo mi sie tak bardzo, ze poprzysieglamsobie, ze nigdy nie pojade do takich krajow na dluzej :P

W kraju nie jest tak źle. Ja mam mieszkanie, nowe auto i dobrą pracę-harowałem na to co prawda, jednak żeby za granicą się chaty dorobic to jest dopiero wydatek. Tu znam ludzi i tu mnie znają. A do tego tutaj mam większe szanse zrobienia kariery i zdobycia jakiejś pozycji społecznej. Za granicą będę zawsze obcokrajowcem a nie po to kończyłem studia żeby w garach czy na budowie robic. Bynajmniej tam wcale się dużo nie zarabia-jak się jedzie za granicę to liczy się ile zarabiasz na tamte warunki a nie przeliczasz na złotówki :-) Do tego w końcu to mój kraj i ja mam tu wydawac i zarabiac pieniądze. Tu mi państwo za szkoły zapłaciło a teraz odbiera mi za to 1/3 pensji-nic za darmo :-) pozdrawiam