Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gbgfcbhjmnbgfvd

Jak przyrządzić szpinak????

Polecane posty

Gość gbgfcbhjmnbgfvd

mam mrożony i chce jutro dziecku zrobić ale nie wiem jak i z czym :-o

Witam. Chyba mogę pomóc. Nie wiem jakie jest twoje dziecko, ale tak czy tak szpinak można zrobić dla niemowlęcia: podgrzać na odrobinie masła lub oliwy z oliwek, osobno ugotować ziemniak, osobno jajko i jak wszystko będzie miekkie to wymieszać razem. Dla większego dziecka szpinak przygrzać tak samo, dodać rozbełtane jajko i trochę soli + jogurt lub śmietanę.

Gość gbgfcbhjmnbgfvd
dziękuję :-) zapomniałam dodać że moja Mała ma 1 rok i 9 miesięcy

To możesz wybrać wersję którą chcesz, zależy czy ma to być dodatek czy samodzielna potrawa. My uwielbiamy szpinak i moja córcia je go od 5 m-ca. A teraz ma prawie 10. Życzę Twojej Dzidzi smacznego.

Gość baskaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Szpinak jest zdrowy i można go naprawdę bardzo smacznie przyrządzić. Sama niezbyt przebadałam za szpinakiem, do momentu, w którym nie zjadłam go naprawdę smacznie przyrządzonego. Jedliście szpinak z rodzynkami na ten przykład?? Pewnie niewielu z was jadło, a jest bardzo smaczny. Coś takiego serwują w Le Scandale na krakowskim Kazimierzu, jako przekąskę z grzankami. Jest przepyszny, świetnie wygląda i na dodatek jest zdrowy.

A ja zareklamuję siebie, nie knajpę - robię z czosnkiem, pieprzem i maggi, no palce lizać :)

Gość cegla1998
A ja dodaje jeszcze cebulke przesmażona na masle i cebulke.Pycha.

z boczkiem, z szynką, z krewetkami (to nie dla dziecka :P) + śmietana, twarożek, ser topiony itd podsmażona cebula, czosnek podaję jako danie z makaronem albo jeśli całe liscie to z boczkiem, cebula, czosnkiem i bułką tartą jako jarzynkę do obiadu. Dzieci nie powinny jeść za dużo szpinaku :)

jeśli przyrządzasz dla dziecka, to zadbaj, żeby nie wyglądał jak krowi placek - mnie w dzieciństwie uraczono taką paćką i do dzisiaj szpinaku nie jem i pewnie jeść nie będę. dziecka nie przekona argument, że szpinak jest zdrowy :) no uraz mam do niego straszny, chociaż przepisy tutaj brzmią smakowicie :)