Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdecydowana na 100

Tabletki antykoncepcyjne w mlodym wieku. Szkodliwe zdrowiu??

Polecane posty

Gość Zdecydowana na 100

Hej! Za 5 tyg bede miala 17 lat Chodze z moim chlopakiem dosc dlugo i zdecydowalismysie na wspolzycie. Uwazam ze kondomy nie zabezpieczaja kobiety w 100% no i tzeba przerwac gre wstepna zeby go nalozyc:/ wiec poszlam do ginekologa i on mi przepisal tabletki antykoncepcyjne. Chce je zaczac brac ale sie boje ze jestem na to za mloda. Slyszalam ze jak sie je za wczesnie bierze to potem moge byc bezplodna albo cos w tym rodzaju. To ze chce byc w 100% zabezpieczona Posanowilam ze bede brala dodatkowo patentex oval. Slyszalam ze rowiniez sa dobre Boje sie tylko ze moge dostac jakiegos zapalenia.. Co myslicie na ten temat. Czy branie tabletet w wieku 17 lat to za wczesny wiek?? Dziekuje z gory za Wasze odpowiedzi

Gość Zdecydowana na 100
Prosze o odpowiedzi

Gość ktossssssssssssss
Ja zaczelam brac w wieku 15 lat i tak bralam przez 7 lat ... i powiem tak NIGDY WIĘCEJ W ZYCIU TABLETEK ANTY... jezeli ptasz dlaczego to : 1. Libido spadło prawie do ZERA 2. Pojawiły się zylaki 3. Suchośc pochwy ... nie pomagały żele intymne !! Nie biore juz ok. roku i jestem szczęsliwa... po 1,5 miesiąca od odstwienia przestały boleć nogi(żylaki), po ok 4 misiącach zaczeła wrcac ochota na sex i po ok pół roku nawilżenie zaczęlo się pojawiać i teraz jest juz super !! Także naprawde nie polecam tej metody Możesz korzystac z prezerwatyw plus kremów plemnikobójczych plus kalendarzyk to naprawde działa (oczywiśie te 3 metody naraz )

Gość małgorz999
ja zaczelam w w ieku 16lat

nie jestes za mloda..dobrze ze myslisz o antykoncepcji.. rpzede wsyztskim idz do ginekologa i OBOWIAZKOWO ZROB badania....jezlei on ci bedzie chcial przpeisac pierwsz elepsze to nie decyduj tylko idz do innego.. dobrze dobrane tabletki nie maja zadnych skutkow ubocznych negatywnych,procz tylko obciazenia watroby,ale to ptrzy kazdych lekach,trzeba dodatkowo brac cos na watrobe... z ta bezpolodnoscia to nie ejst tak.. wiadomo,nie ebdziesz brala niewiadomo ile tych tabletek.... i bedizesz robila rpzerwe,wiec bez problemu bedziesz pozniej mogla miec dzidziusia..chyba,ze przy badaniach wyjdzie ci np. ze masz pco lub cos takiego.... a ten pantex oval przy tabsach nie ejst potrzebny...w razie pytan pisz:) aa..ja baralam wiele tabletek wiec mam doswiadczenie juz z tym.... i na serio.nie daj sie zwiesc elkarzowi,jezlei ten bedzie ci chcial z gory cos rpzpeisac