Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatpaproci

STUDIA CZY SZKOLY POLICEALNE?

Polecane posty

Gość kwiatpaproci

jakie jest Wasze zdanie?

Gość Listopadowa Skorpionica
przy wyborze jest chyba zasadnicza różnica, ponieważ szkoła policealna nie wymaga matury a studia tak?? więc jak ktoś ma maturę to chyba nie zastanawia się nad szkołą policealną a z kolei jak ktoś nie ma matury nie ma innego wyjścia..?

Szkoła pomaturalna wymaga świadectwa dojrzałości, natomiast szkoła policealna - nie.

Gość kwiatpaproci
studia trwaja 4-5 lat i jesli sie w ich trakcie nie pracuje juz na podobnym kierunku ze tak powiem to potem ciezko znalezc prace. pelno jest osob po studiach z zerowym doswiadczeniem a maja juz na karku 24 lata. i zastanawiam sie czy nie isc do szkoly policealnej, po 2 latach po egzam. ma sie tytul technika i mozna latwiej znalezc prace. i potem pracujac isc sobie na studia zaoczne co myslicie?

Gość kolejna prowokacja
ja zrobiłam licencjat a później policealne studium i jestem zadowolona bo w mojej pracy więcej korzystam z tego czego nauczyłam się w studium wiele osób robi studia i szkoły policealne jednocześnie

A które studia trwają 4 lata? Kończyłam policealne studium ekonomiczne i musiałam mieć świadectwo maturalne - chyba, że przepisy się zmieniły, bo to było ładnych kilka lat temu.

Gość kolejna prowokacja
nie wszyskie policealne wymagają matury

Gość kwiatpaproci
na dzienne i tak sie nie dostane na te ktore mnie interesuja a zaocznie to jednak jest duzo wiekszy wydatek, wolalabym po studium pracowac "w zawodzie" i potem z tego oplacac studia niz teraz je oplacac pracujac gdzies w butiku w centrum handlowym no bo gdzie znalezc prace po ledwo skonczonym liceum bez doswiadczenia rodzice nie maja duzo pieniedz zeby mi je w calosci finansowac, z reszta nawet bym nie chciala

Gość kwiatpaproci
sa szkoly pomaturalne (swiadectwo ukonczenia LO + zdana matura) i szkoly policealne (swiadectwo ukonczenia LO)

Gość kwiatpaproci
no i jednak w takim studium sie czlowiek duzo praktycznych rzeczy nauczy i potem na studiach mysle ze tez w jakims stopniu latwiej

Gość kolejna prowokacja
a o jakim kierunku myślisz?