Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rulones

Co mam zrobić z tym zębem? zobaczcie.

Polecane posty

Gość Rulones

Siemka, Mam jednego zęba który bardzo mnie boli, to górny i wydaje mi się że to 5 ząb... jest w nim duża dziura.. Stomatolog mówił mi że albo leczenie kanałowe albo wyrywanie zęba.. Myślicie że co bedzie mniej bolesne i lepsze?? nie chciałbym stracic tego zęba.. ale jak juz trzeba to niech bedzie... i jak znieczulenie stomatolog podaje??.. Mam tez malucieńkie czarne plamki na niektorych zębach.. ale mało ich jest... też je leczyć trzeba prawda??...

Gość marikaaaaaa
tylko i wyłącznie leczenie, znieczulenie zawsze podaje dentysta i nic wtedy nie boli

Tylko leczyć ! Szkoda zęba ! Ze znieczuleniem nic nie poczujesz. Sam zastrzyk jest trochę nieprzyjemny, ale da się spokojnie wytrzymać :) I to mówi Ci ktoś, kto panicznie boi się dentysty ;) Ja za tydzień też muszę mieć kanałowe leczenie zęba ... ale jestem dobrej myśli bo wolę to niż pozbyć się zęba :)

ze znieczuleniem wylecz zeba i nie wyrywaj. nie wiem jak to jest u ciebie ale ja jak sie usmiecham to widac mi gorne piatki. szkoda wyrywac :(

Gość rgthyju
kanałowe wogole nie boli;) ja tez mialam stracha :P tylko czasami moze dlugo trwac jak masz bardzo popsutego..no i nie jest tanio :/

Gość kiedy się leczy kanałowo
jak ząb jest bardzo już popsuty czy od czego to zależy? moja siostra myje zęby po każdym jedzeniu i piciu nawet. no chyba, ze pije wode to wtedy nie myje :P i wiecie, ze chodzi co roku na kontrole to od jakichs 4 lat nic nie musiala leczyc!? a ja co myje 2-3 razy na dzien i chodze tez raz na rok to zawsze cos mi sie tam znajdzie do naprawienia. cos malego ale jednak. zawsze sobie obiecuje po kazdej wizycie, ze bede myc wiecej ale jakos tak czas zlatuje i zapominam. trzeba sie chyba wziac i przyzwyczaic do mycia aby weszlo w nawyk.

Doradzam kanałowe leczenie zęba. Nawet jeżeli korona zęba jest bardzo zniszczona i kiedyś grozi jej złamania, lub jest brak szansy na jej odbudowę, to korzeń piątki górnej nadaje się przeważnie na wykonanie w nim wkładu koronowo - korzeniowego i zrobienie na nim korony.