Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzidzidi

O czym jest PIOSENKA zespolu FEEL ,,Jak aniola glos,, ?????????????????????????

Polecane posty

Gość dzidzidi

Owszem slyszalam ja tyle razy ale nie rozumiem sedna?o co w niej lata?duzo osb sie nia jara ,ja tez chce :O

Jak anioła głos, Usłyszałem ją. Powiedziała patrz… Tak, to On. Na rozstaju dróg, Stoi dobry Bóg, On wskaże Ci drogę… Już pod koniec dnia, Widzę obraz Twój, Widzę miejsca w których byłem, Widzę ludzi tłum. Już pod koniec dnia, Pustej szklanki dźwięk, To chyba sen! No, no, no... Już pod koniec dnia, Widzę obraz Twój. W pustej szklance, Pomarańczę, To dobytek mój. Już pod koniec dnia, Pustej szklanki dźwięk, To chyba sen! Jak anioła głos, Usłyszałem ją. Powiedziała patrz… Tak, to On. Na rozstaju dróg, Stoi dobry Bóg, On wskaże Ci drogę… Już pod koniec dnia, Widzę obraz Twój, Widzę usta, w których Nieraz swój, Topiłem ból. Już pod koniec dnia, Słyszę cichy szept! To chyba sen! No, no, no… Już pod koniec dnia, Widzę obraz Twój! Widzę dłonie, Czuję serce, To ideał mój. Już pod koniec dnia, Lecz nie sam, Lecz nie sam. Jak anioła głos, Usłyszałem ją. Powiedziała patrz… Tak, to On. Na rozstaju dróg, Stoi dobry Bóg, On wskaże Ci drogę Jak anioła głos, Usłyszałem ją. Powiedziała patrz… Tak, to On. Na rozstaju dróg, Stoi dobry Bóg, On wskaże Ci drogę To czytaj do skutku,aż zrozumiesz!

Gość 22ona22
Już pod koniec dnia, Widzę obraz Twój. W pustej szklance, Pomarańczę, To dobytek mój. i o co tu chodzi, może mi ktoś wyjaśnić??:D:D:D

Aż sobie ją zapuściłam... I kompletnie mi się nie podoba. Nie będę się nią jarać. Mówiąc wulgarnie jakaś taka z doopy jest. :P

Facet nie miał pomysłu i pisał co mu do głowy przyszło.Tak to wygląda :-(

Gość pierwsza zwrotke
spiewal pewnie do lustra...

Ta pusta szklanka i Bóg , który ma mu wskazać drogę.To mi na powrót z alkoholizmu wygląda.

Już pod koniec dnia, Słyszę cichy szept! To chyba sen! No, no, no… to chyba nie jest zdrowy objaw jak sie glosy niezidentyfikowane slyszy, co?

Gość pierwsza zwrotke
a tak w ogóle ten tekst wygląda jak wieczorny bełkot alkoholika, któremu otworzyła się właśnie dodatkowa para oczu (tytuł mógłby brzmieć "oda do pustej szklanki")

Gość dzidzidi
no to ZESCIE MI POMOGLI !:O DZIEKI! iwedzialam ze na kafeteriuszy zawsze ,,liczyc,,moge :(

ten utwór mógł powstać jedynie na rekolekcjach trzeźwościowych. zamiast alkoholu - w szklance owoc (samo zdrowie), i majaki na głodzie: piekn akobieta - anioł, podbny do bliskiej sercu kobiety. Ta wizja autora pokrzepia i wskazuje kierunek - "na rozstaju dróg dobry Bóg"

podobala mi sie ajak to przeczytalam to faktycznie uwazam ze jest bez sensu melodia labna :) a jak wam sie podoba: "a kiedy przy mnie spisz"

jak dla mnie to jest piosenka autobiograficzna gosciu spiewa o swoim anielskim glosie;) a tak serio,sama jej nie kumam...

myślę, że jeszcze należałoby podnieść wątek ekonomiczny: w pustej szklance pomarańczę - to dobytek mój. Facet w ostatnij chwili się ocknął - stać go było na jedną malutka pomarańczę, o średnicy mniejszej niż obwód szklanki PS. Nie pijcie za dużo

Myslę, że jest to piosenka o człowieku, który był w dołku, stracił wiarę, nadzieję w życie. Pewnego dnia się zakochał. Ona otworzyła mu oczy na swiat, pokazała co jest naprawdę ważne. "W pustej szklance, Pomarańczę, To dobytek mój." On nie posiadał niczego, myślał, że nic nie znaczy, że przegrał życie :P Zapewne stracił też wiarę w Boga, który zesłał mu tak jakby Anioła w postaci tej dziewczyny, ona go w pewnien sposób ocaliła :) Całkiem na rzeczy song, chociaż nie przepadam za komercją.