Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samolocik

czy bęąć w ciąży mozna latać samolotem?

Polecane posty

Gość samolocik

jakie są opinie o lotach samolotem czy są szkodliwe dla dziecka? jestem w 6 m-cu i planuję lot 2.40h samolotem w jedna stronę...a za miesiąc wracać. jak to sie ma do bycia w ciąży?

Z tego co wiem nie powinny latać samolotem kobiety od ok 36tyg ciąży.

Musisz spytać lekarza! mój nie widział przeciwskazań! natomiast każde linie lotnicze mają swój regulamin i określają w nim jak to jest z kobitkami w ciąży! Bodajże do 26 tc mozna latać bez żadnych zaświadczeń, po 26 tc wymagaja zaśwaidczenia od lekarza, że możesz lecieć, po 36 tc chyba nie wpuszczą Cię na pokład - ale są to informacje nie potwierdzone! najlepiej poczytać na stronie lini lotniczych!

Gość oli198
czasem zdarza się że na samym początku ciąży może dojść do poronienia z powodu różnicy ciśnień (znam taki przypadek) Ja bym się wstrzymała do drugiego trymestru jeżeli nie ma potrzeby

Gość oli198
sorry zapomniałam że jesteś w szóstym miesiącu to chyba bez problemu

Gość a mi ...
lekarz powiedział że w 3 trymestrze nie wolno latać i nic więcej nie powiedział sama juz nie wiem jak to z tymi lotami?????????//

Leciałam w 36 tyg ciąży,potrzebne było zaświadczenie od lekarza.

Ja poszłam do lekarza z tym pytaniem w 8 tc bo czekał mnie służbowy wyjazd a właściwie wylot. Mój gin powiedział, że każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Jedne kobiety latają niemalże do końca ciąży i nic im sie nie dzieje, inne mają poważne problemy. Powiedział, że decyzja należy do mnie ale, żebym sie poważnie zastanowiła bo jeśli coś sie stanie to nie wybaczę sobie tego do końca życia. Ja nie zaryzykowałam i nie poleciałam. Także decyzja należy do Ciebie ale żaden lekarz nie da ci gwarancji, że wszystko będzie na 100% dobrze.