Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oranje

Jak niepełnosprawna kobieta może schudnąć?

Polecane posty

Mam taki problem. Jestem niepełnosprawna - nie mogę chodzić, poruszam się na wózku. Zawsze byłam chuda, ale od pewnego czasu zaczęłam podjadać słodycze i mam efekty - wystający brzuch. Mam 158 cm wzrostu i w chwili obecnej ważę 49 kg (zawsze ważyłam 40-43 kg; to dlatego, że prawie nie mam mięśni na nogach). I tu moje pytanie - jak schudnąć za pomocą ruszania się? Wiadomo - biegi odpadają, nie mogę nawet stać. Za to mogę poruszać się jak to się mówi \"na czworakach\" w swoim własnym mieszkaniu. Czy to będzie równie dobre jak jogging??? Jeśli ktoś może mi doradzić, będę bardzo wdzięczna. Aha, pływanie też odpada, bo po pierwsze nie umiem, po drugie mam fobię przed utonięciem i nawet wielka czekolada nie zmusi mnie do nauki pływania :):);)

Gość cacac
a sporty bardziej absorbujące energię brałaś pod uwagę? wciągnąłby cię np sport z psem zaprzęgowym (wózek sportowy i biegnący pies), koszykówka, taniec na wózku czy coś takiego? może weź taką ekstremę pod uwagę?

Szczerze mówiąc, nie myślałam o ekstremach, bo mieszkam w małej miejscowości. Ale wiem, że przyjeżdżają tu latem tenisiści na wózkach... Taniec na wózkach to coś cudownego, wiem, bo kiedyś na wakacjach doświadczyłam, ale teraz... nie mam możliwości :(

Gość swistak mnie rzucil
Podziwiam Cie! Jezdzisz na wozku i myslisz jakby tu pozbyc sie zbednychkg( choc wlasciwie jak dla mnie wage w stosunku do wzrostu masz Ok). Ja na Twoim miejscu zamiast nad dieta zastanawialabym sie nas sposobem zejscia z tego swiata

Gość J.T. z Wasilkowa
Chyba najlepsza będzie tradycyjna metoda: ograniczyć jedzenie. A w ogóle czemu tak się przejmujesz wyglądem? Kilogram więcej to nie tragedia.

Gość J.T. z Wasilkowa
Świstaku, pewnie jesteś gruby i zazdrościsz dla niej idealnej wagi.

Gość cacac
świstak mnei rzucił, to się zastanawiaj skuteczniej już teraz i zejdź, a przynajmniej z tego tematu hmmm... tenis na pewno wyrabia mięśnie brzucha, zwłaszcza jeśli nie ma pracy nóg może by ci się spodobało? mam w rodzinie zapalonych tenisistów więc wiem że gdybyś załapała bakcyla, miałabyś niesamowitą frajdę

Gość Trelek
Czy poruszanie się na czworaka pomoże schudnąć? A czemu nie? Ważne, ile wysiłku w to wkładasz, im więcej wysiłku, tym więcej spalonej energii.