Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

april211

szkodliwe składniki herbaty

Polecane posty

Witam chciała bym zapytać jakie szkodliwe składniki moga zawierać herbaty no\\p. jakiś kwiat lub coś innego. Bo zakupiłam herbate w sklepie z herbatkami i zapomniałam zapytać czy mi niezaszkodzi a jest to jakaś kwiatowa -owocowa (musze i tak tam pojśc się zapytać) ale czy znacie jakieś szkodliwe składniki .

ogolnie szkodliwa w herbacie jest teina ale czy jest tez w owocowych herbatach to nie wiem aż tak sie na tym nie znam. ziolowych nie powinno sie pijać bo nie wszystkie ziola w ciazy można np dziurawiec... cosik czytalam ze malinowych tez sie nie powinno bo zawierają tez zmieloną kore i liscie maliny a nie tylko owoce...

Gość malinową herbatę można
jak najbardziej, te z suszu malin natomiast nie powinno się pić naparu z LIŚCI malin ten napar polecany jest pod koniec ciąży

oj a ja sie tyle opiłam tej malinowej na poczatku bo mialam na nia tylko ochote ;( ale wszystko ok zielonej nie pije czerwonej tez nie ;( tylko ciemna lub er-grey (czy jak sie to tam pisze).

malinowa herbatę- wiem wiem... sama takie swinstwo sobie specjalnie kupowlaam :D:D ale czytalam gdziesik ze do tych zwyklych herbat malinowych tez dają wlasnie liscie i kore... ale z 2 strony to napewno jest tego w niewielkich ilościach....

ja tam żłopię codziennie mlinówkę, a jestem w 25 tygodniu i nic mi nie dolega:D polecam, bo poza dobrym smakiem jest bardzo zdrowa:) malina z cytryną Herbapolu - rewelacja:)

nom ja tez sie opilam tej z herbapolu smakowa ;D i wieloowocowka tez ale raz mialam kilka torebek malinowki ze zwyk;a w jednym pojemniku w pracy i jedna przeszla zapachem tej 2 --- skutek---obrzydliwstwo po jednym lyku bol glowy i malo nie zwymiotowala ;9

a ja nie cierpie owocowych herbat... lubie tylko earl grey... każda- nawet te marki tesco czy real za 80 groszy za paczke :D:D:D i nienawidze Sagi fujjj śmierdzi mi rybami :D:D:D

ja pije sage bo czasem mam dosc mieszanek tych za 80 gr. hehe ale w tesco jest dobra malinowa za 1.20 gr. nawet lepsza niz ta z herbapolu ;() a er-gry ojojoj uwielbiam mogła bym pic az na umur . teraz kupilam wlansie ta nowa herbate -hawajski sen- sie nazywa;p powiem dobra i az dziwn ze wiorkowa moz ebyc dobra (wiórka fuj)

Gość A mozna
A mozna w ciazy pic zielona albo biala harbate? Albo czerwona? Bo ja lubie tylko takie, czarna mi nie podchodzi, a ziolowych sie boje :-(

Gość ewdf
pogieło was nic nie pijcie nic nie jedzcie

w ciąży nie wolno pić czerwonych herbat ani żadnych typu "odchudzające" nie powinno się też pić w nadmiernych ilościach zielonej herbaty, bo ta może powodować rozszczepienie kręgosłupa u dziecka natomiast nic nie wiem o tym by nie wolno było pić białej herbaty

ja zielonej nie pije - ale znalzlam to --- 'Uwaga! Herbaty zielonej w znacznej ilości nie powinny pić kobiety planujące dziecko oraz panie w ciąży. Zwiększa się ryzyko urodzenia dziecka z rozszczepieniem kręgosłupa i innymi zaburzeniami układu nerwowego. Ma to związek z EGCG, który hamuje rozwój komórek, niestety nie tylko tych nowotworowych.'

zawiera dużo witaminy C oraz kofeiny, która intensywnie pobudza i orzeźwia. Ma działanie orzeźwiające, ale także, co niezwykle istotne, wspomaga koncentrację. Polecana jest szczególnie na lato dla tych, którzy w upały muszą pracować intelektualnie. Wielu poleca ją także zamiast kawy. Jest o wiele zdrowsza, a również silnie pobudza. Jest również środkiem, który redukuje napięcie i stresy * posiada najsilniejsze właściwości antyoksydacyjne i antymutagenne (zmniejsza ryzyko powstawania zmian nowotworowych w komórkach) ze wszystkich znanych herbat, trzy razy większe niż zielona herbata. Dlatego poleca się ją przede wszystkim tym osobom, które mogą być obciążone genetycznie chorobą nowotworową * zawiera polifenole, chroniące organizm przed atakiem wolnych rodników, które są odpowiedzialne za proces starzenia się organizmu. Biała herbata zawiera aż 47% polifenoli , to znacznie wiecej niż zielona, która ma ich 20%. Jedna filiżanka białej herbaty zawiera tyle polifenoili, ile 12 szklanek soku pomarańczowego. Dlatego nazywana jest często „eliksirem młodości”.

hehe na szczescie jej nie lubie :D:D:D a czerwona... zawsze mnie zastanawialo jak mozna to pic... smierdzi to jak jedzonko dla złówia :D:D:D ma co prawda rózne fajne wlasciwosci ale zeby pic dla samej przyjemnosci smaku to nieeeeee :D:D:D

przyznam ze nie slyszalam o bialej herbacie - czerwona moja szwagierka pije na odchudzanie ;)

Gość A mozna
Dzieki dziewczynki za odpowiedzi 🌻 Na wszelki wypadek lepiej zrezygnuje narazie z tych wynalazkow.