Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paola22

JAK UTRZYMAC SWIEZY ODDECH PRZEZ CAŁY DZIEŃ I ROZJAŚNIC ZĘBY??

Polecane posty

Gość paola22

Mam pytanie co robicie by utrzymac świeży oddech przez cały dzień i idealnie czystą jame ustną, żeby zawsze można było się komfortowo pocałowac z chłopakiem. Stosujecie jakiś płyny do płukania?? I jak w domowych warunkach najlepiej wybielic zęby??

Gość marta01789
CZemu nikt tu nic nie pisze? Nie dbacie o swoje usta??!!

Gość Też sie właśnie zastanawiam
jak to jest,że pary całują się np w szkole.Ja jak rano umyję zęby to już po 2 godzinach nie czuję sie świeżo.A nie mam zepsutych zębów i żadnych problemów zdrowotnych

Ja myje zęby , płucze płynem i nie mam takich problemów. Może jecie za duzo cukrów? A one rozkładaja sie w jamie ustnej i stad ten zapach brzydki

Gość PAOLA 22
jakiego płynu używasz??

Gość paola 22
a listerine ostatnio ostro reklamują??....chociaż prawda jest taka że jak sie cokolwiej zje potem to odrazu zmienia się smak i za jakiś czas nie ma już tej świeżości...może tego nie czuć w pocałunku w końcu każdy coś je i całuje się w różnych sytuacjach sama już nie wiem:/ Raz jak kogos miałam i mieszkaliśmy razem to przed snem wiadomo myliśmy zęby i płukaliśmy usta ale rzeczywiście była różnica jak się całowaliśmy było świeżutko czyściutko i całowaliśmu sie chyba przez 2 godziny non stop tak nas to podniecało. No ale w codziennym życiu to nie możliwe mieć takiej świeżości trzeba by był nic nie jeść przez cały dzień. No jeszcze gumy mogą odświeżyć oddech o ile nie masz już osadu na zaębach bo tego nie zlikwidują a osad niestety jest wyczuwalny językiem podczas całowania:/

Niestety nie ma sposobu ,zeby cały czas zachowac swiezosc.Nikt przeciez nie myje zebów w szkole czy pracy.Ale nie ma sie czym przejmowac , to naturalny zapach i jesli jestes zdrowa i dbasz o higiene to dla drugiej strony tez nie bedzie to nieprzyjemne:)

Gość Evangeline
Listerine jest najlepsze:-) I tik taki

Pomysl tylko , jak para idzie na randke do pizzerii (cebula , mieso , czosnek) i pozniej sie całuja to komus to przeszkadza? Raczej nie , to normalna rzecz. Wystarczy o siebie dbac ,nic wiecej nie zrobisz

Gość Klara008
A ile z was używa płynu do płukania bo z życia codziennego obserwuje, że mało kto ludzie myją zęby na szybkiego i myślą, że jest ok, a jednak nie ma jak dobra szczoteczka najlepiej elektryczna oral B super czyści osad i rozjaśnia i do tego dobry płyn i jes super:) Tyle że w nią trzeba zainwestować min 200zł ma 4 różne przystawki w tym do czyszczenia języka bo to też bardzo ważne, a mało kto o tym wie i języka nikt nie czyści, a na nim jest pełno osadu i bakterii. Odkąd ją zakupiłam widzę i czuje wielką różnicę zwykłe szczoteczko są kiepskie niestety!!

Gość Klara008
PISZCIE CO KTO NA TEN TEMAT MYŚLI...POZDRAWIAM!! Z PIZZERIĄ PRAWDA ALE CIEKAWE JAKIE JEST ODCZUCIE GDYBYM TO TYLKO JA ZJADAŁ PIZZE Z CEBULĄ A MÓJ CHŁOPAK NIE CZY CZUŁ BY JAKIŚ NIEPRZYJEMNY SMAK??

Pewnie by cos czuł , ale to normalne.Gorzej jakby czuł zapach niemytych zebów;:PP bllee A z czyszczeniem jezyka prawda, ja czyszcze tak jak zeby:)

mi bardzo sluzy pasta colgate total, natomiast pasty crest wrecz plamia mi zeby :o rowniez plyn do plukania listerine. dla swiezego oddechu wazne jest czyszczenie miedzy zebami nitka, a gdy ktos ma mostek, to KONIECZNIE rowniez pod tym mostkiem.

Gość zapomniałyście o migdałkach
one też mogą powodowac nieświezy zapach. Poza tym resztki jedzenia mogą się zbierać "na początku" gardła, tam gdzie się zaczyna język. Kiedyś reklamowano takie ścierające cukierki, które pozwalaja oczyścić te okolice. No i w aptece są też podobno takie specjalne lyżki, którymi można to usuwać, ale musi być to bardzo nieprzyjemne.

Gość zapomniałyście o migdałkach
Aha, jeszcze jest są tabletki z cynku do ssania. Nie wiem jak dokładnie działają, ale są polecane na nieświeży oddech ;)

Gość polecam gumę do żucia

Gość eweel1
jedynym rozwiazaniem jest mycie zebow po kazdym posilku ,uzywanie plynow do ust ,w razie potrzeby orbit bez cukru. Stala higiena jamy ustnej u stomatologa.Pamietajmy tez o diecie gdyz przy problemach trawiennych rowniez wydzielamy niemily oddech .Jestesmy tym co jemy nawet jezeli tyczy sie to naszej jamy ustnej pozdrawiam;)

Gość Yhhm
Mam okazje całować się z dziewczyną, to mój pierwszy raz. Troche śmierdzi mi z ust i nie wiem jak temu zapobiec umyje zęby i zjem paczke gum i to wystarczy?????????

Gość Swieży oddech ?
Bardzo ważne jest też mycie języka , podobno to od niego bierze się ten nieprzyjemny zapach .

Gość Bez problemu
Kiedy zejdzie ci świeży oddech możesz użyć (tak jak ja) sprey'u odświeżającego :) Smak miętowy, na pewno nie jest drogi i możesz go mieć zawsze przy sobie ;)

podstawą jest dobra szczoteczka, np. braun (poszukaj w magicznej planecie). a jeśli chodzi o wybielanie zębów, to chyba najlepiej zrobić to u stomatologa, choć są i domowe sposoby (np. dodanie do pasty proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej - ale uwaga na nadwrażliwe zęby!)

Gość gandzia_26
jak zjesz paczkę gum to będziesz miał sraczkę i nici z całowania;)

Gość gandzia_26
jak zjesz paczkę gum to będziesz miał sraczkę i nici z całowania;)

Gość Bedur
Gdzie najlepiej kupić tę skrobaczke do jezyka, bo w aptekach nie ma?

Gość gość
Bardzo dużo daje zmiana szczoteczki. :) ja teraz używam sonicznej i nie wyobrażam sobie powrotu do tradycyjnej. Zęby są bielsze, oddech świeższy - zdecydowanie czuję się lepiej.