Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pyssia

można zmienić imię swojemu dziecku ????

Polecane posty

bardzo chciałabym zmienić imię swojemu dziecku, czy ktoś wie czy można to zrobić ? dziecko ma 1,5 roku (Ola) jeśli tak to gdzie? proszę o pomoc...

Gość gfedetth
żal. .pl

A co jest zlego w imieniu Ola? :O gdyby sie nazywała Tradycja albo Renta to co innego :O

nie ma nic złego, tylko kompletnie to imię nie pasuje do mojej córci KOMPLETNIE NIE PASUJE! pomyliłam się i strasznie chcę zmienić jej imię Pomóżcie jak to zrobić?

poprostu moja córcia powinna mieć na imię Zuzia, a nie Ola! ona jest ma bardzo ciepłe i miłe usposobienie - taka Zuzia... Olki to cwaniary moja córcia taka nie jest dopiero teraz to widzę, muszę jakoś to zmienić

Gość pysiia
bo wygląda jak Nikola

Gość głupia babo jestes czy co
chcesz, zeby twoje dziecko mialao schizofrenie?

cos w tym jest moj ojciec mówi na moją córę zuzia a ma Ola :) wracając do tematu podobno można udaj się do najbliższego urzędu stanu cywilnego.

Gość głupia babo jestes czy co
ona juz przyzwyczaila sie do swojego imienia

Gość no to mów na nią Zuzia
nikt ci w tym nie przeszkodzi :-) Co z tego że w papierach inaczej. Znam dorosłą osobę, o której całe zycie myslałam, że ma na imię Anna, a potem okazało się, że Jadwiga Maria miała w dowodzie :-)

A CO MA SCHIZOFRENIA DO ZMIANY IMIENIA??? Zadałam proste pytanie: Czy da się zmienić dziecku imię???

Gość Evangeline
Smieszna jestes:-O Na jakiej podstawie piszesz ze olki to cwaniary? :-P

Dzięki, pójdę do USC i zapytam , jeśli się nie da to faktycznie będę mówić na nią Zuzia i koniec!

Gość wiesz co lepeij zostaw
ta Ole bo jak twoje dziecko sie dowie ze zmienilas jej imie z oli na zuzie to cie znienawidzi.... ajak w ogole mozna tak dac dziecku na imie? Zuzia? wydaje mi sie ze mieszkqasz w jakies malej wioseczce przy granicy rosyjskiejl....

Gość fbhhghgh
i chyba nie mozna. jedynie w przypadku gdzie imie lub nazwisko jest krzywdzace, smieszne itp. gdyby ot tak mozna byloto kazdy by sobie pozmienial:O

Gość Evangeline
Jestes schorowana, po poltora roku sobie zdalas sprawe ze Olka ma byc Zuzia?

samo brzmienie Olka mówi za siebie (taka zimna), a Zuzia kojarzy się z ciepłą miłą dziewczynką i taka właśnie jest moja córcia ❤️

Zuzie są cieple a Olki cwaniary- jak mozesz takie bzdury pisać- to zwykle stereotypy! Ja znam Zuzę cwaniarę i co?! Boze dziwna z Ciebie kobieta:O Jak juz dalas dziecku tak na imię- to ponies tego konsekwencje, bo dziecko to nie zabawka, zebys się mogla nim bawic:O

szkoda twojej drogi do USC bo i tak nie zmienią i tak.. pójdziesz i powiesz że chcesz zmienić bo sie pomyliłaś?? to cię co najwyżej wyśmieją i powiedzą że jesteś jebnięta, bo jesteś, imię lub nazwisko można zmienić jeśli jest np. obraźliwe ale nie dlatego że matka jest głupia i chce zmienić bo jej się wydaje że Ole są cwane a Zuzie są cacy. :o

Gość to po coś jej dała na imie Ola
Ty chyba jestes chora. A napisz jak Ty masz na imię, bo mi się wydaje, że sobie też powinnaś zmienić np. na: Idiotella

Gość dupka smierdzaca
Ludzie maja problema:-O

Gość podstawowe pytanie
ej to czemu dałaś jej na imie Ola ???? :/

no nie przemyślałam tego wyboru i co teraz? musi tak zostać? szkoda...

dałam jej na imię Ola bo mąż się uparł, a ja zamiast postawić na swoim to pozwoliłam na to, a jeszcze w szpitalu mówiłam że raczej Zuzia niż Ola, ale się zgodziłam na Olę... z głupoty

Trzeba było o tym myśleć wcześniej. Dziecko to nie chomik, że można mu zmienić imię w zależności od własnego humoru. Poza tym Zuzia brzmi słodko, jako imię dla dziecka, ale jak Twoja Ola vel Zuzia dorośnie to co... ciągle będzie Zuzia, lalka nieduzia? Zuzanna nie ma już w sobie nic ciepłego. Każde imię z końcówką \"-ka\" brzmi okropnie. Nie tylko Olka, ale i Aśka, Maryśka,jak i również Zuzka...

Gość Evangeline
kro>>>>>nie kazde imie z koncowka ka brzmi zel, np. Emilka:-P