Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sadlaczek

ile wg was powinien czlowiek zarabiac zeby zyc dobrze

Polecane posty

Gość sadlaczek

w duzym miescie,zeby sobie wlasciwie niczego nie odmawiac?

Gość fast and furious
6-7tys.

Gość 4-5 tysięcy i jest ok

Gość Nie rozumiem tych krzykaczy
4 tysiace to za malo.6 tysiecy i jest juz ok.Sama zarabialam zaczynajac od 1200zl obecnie 15 tys i jak juz zarobisz 6 tys bedzie ok:)

Gość podbeskidzie
zalezy jak bardzo jest rozrzutny i jakie ma wymagania.

Gość kolihsssssss
mi sie wydaje ok 7 tysiecy ja tyle zarabiam wlasnie i na nic mi generalnie nie brakuje

Gość fragles z wawy
wszystkio zalezy od warunków Podajecie 4 tyś, mamy z żoną 6500 i musimy żyć skromnie bo po odliczeniu wszystkich opłat i kosztów zostaje nam 2500 na miesiąc na wszystko więc wcale nie tak dużo Uwazam że w wawie rodzina z kretydtem i opiekunka powinna zarabiać 8 tyś netto Wtedy by można normalnie żyć

Ale jest mowa o ludziach bez kredytu-czyli tylko oplaty-wiec spokojnie 10 tysiecy wystarczy na SPOKOJNE zycie

Gość fragles z wawy
Bez opłat i kredytów to i 5 tyś by na wszystko wystarczało

Gość marcelionnna
podajecie kwoty brutto czy netto?

Ja zarabiam i moj maz zarabia ale tak nie bylo zawsze-na poczatku trzeba bylo zaadowolic sie glodowa pensja.

Gość SZANELKA26
10tys

Gość sadlaczek
wlasnie jestem w szoku przeciez malo kto zarabia 10tys. chyba ze podajecie brutto to troche juz mniej

Gość sadlaczek
ale chodzi mi oto ile powinien zarabiac jeden czlowiek a nie malzenstwo np

Gość wyobraz sobie
po pierwsze - brutto czy netto? A po drugie - ja byłabym zupełnei usatysfakcjonowana, gdybym dostała na rekę , po odciągnięciu podatku około 2000 tysiaki.Tyle by mi całkowicie wystarczyło - myslę, ze po oplatach podstawowych - jak zostawałoby 1200 zł, nie byłoby az tak żle ...

Gość fragles z wawy
Ja mam 4200 netto żona ma 2400 netto Mamy 6 letnie Mondeo, wakacje raz w oku w Polsce i dópokojowe mieszkanie na kredyt w wawie Żyjesmy skromnie ale spokojnie Zeby nam się powodziło to musielibtyśmy mieć 2-3 tyś netto miesięcznie więcej

Gość roznie to bywa...
Wszystko zalezy od potrzeb. Jeden zeby stwierdzic ze zyje dobrze potrzebuje np chodzic do drogich restauracji a drugiemu wystarczy ze kupi lepszej jakosc produkty w supermarkecie:o Poza tym tez zalezy od tego czy ktos prawie caly zarobek moze przeznaczyc na swoje potrzeby czy musi placic jakis kredyt albo oplaty za wynajem mieszkania. Mysle ze jak ktos po odliczeniu wszystkich opłat ma 2500zł tylko na swoje wydatki to to juz jest sporo.

Ja podaje netto-moj dochod miesieczny waha sie w granicach 12-18 tys moj maz zarabia ok 15 tysiecy i w sumie miesiecznie na 3 osobowa rodzine wydajemy ok 12 tysiecy(nie mam kredytow)-mamy swoje dzialanosci bo nie wie czy w jakiejs prywatnej czy tez panstwoewej firmie zxarobilabym tyle-pracowalam i najwyzsza pensa 5 tys to podziekowalam.