Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 211

termin porodu z miesiaczki 24 kwiecien a z usg 16 maj

Polecane posty

Gość kasia 211

roznica 3 tygodni miala ktoras z was tak , jesli tak toblizej ktorego terminu byl porod, moja mala wazy teraz 2800

moj termin wg okresu byl na 2-3 listopada, a wg USG na 24-26 pazdziernika...urodzilam 10 listopada:) Samemu wg miesiaczki nie zawsze sie dobrze obliczy,a z USG moze wychodzi tak ze np.malenstwo ma akurat takie wymiary... I tak samo bedzie wiedzialo kiedy przyjsc na swiat:)

Gość dollylolly
Ja mialam termin z miesiaczki ustalony na 24 grudnia a z USG na 6 stycznia. Urodzilam 19 stycznia :O. Radzilabym trzymac sie bardziej terminu z USG bo opozniona owulacja to dosyc czeste zjawisko, chociaz kto wie....

Gość kasia 211
najgorsza ta rozbieznosc nie dojrze sie czeka i tak wstresie bo nie wiadomo kiedy moze sie zaczac to jeszcze rozbieznosc 3 tygodniowa ajuz chce sie miecdzidzie obok siebie i dosc tych stresow

a piszesz o aktualnym usg, czy wcześniejszym? bo dla ustalenia wieku dziecka jest istotne tylko usg dokonane we wczesnej ciąży, kiedy rozwój dzieci przebiega w zbliżony sposób! w trzecim trymestrze dzieci są już bardziej zróżnicowane, donoszony noworodek może ważyć poniżej 3 kg. albo i powyżej 4! tak więc Twoje dziecko może być zwyczajnie drobniejsze...

Gość DOKADNIE TAK
Wazniejsze jest usg, ale wlasnie to poczatkowe z ok. 12-16 tygodnia. W moim przypadku dziecko sie zgodnie z tym terminem urodzilo. 2 tygodnie po terminie obliczeniowym.

ja mialam sytuacje podobna ale w druga strone bo wedlug miesiaczki mialam urodzic 22 lutego a wg niektorych nawet 26 lutego a wg usg 2 lutego, urodzilam 19 stycznia :) ja bym sie bardziej trzymala usg :)

Gość kasia 211
na poczatku z usg bylo zgodne z miesiaczka 24 , dopiero do 29 tygnida ciazy zaczela robic sie roznica najpierw 14 pozniej 16 i jeszcze 18 maj wiec nie wiem , skoro piszecie ze zpoczatkowego usg czyli termin jakby na dzis

Gość kasia 211
najgorzej ze nie ma jakis konkretnych objawowo ze to juz sie zbliza , twardnie nie brzucha mam juz od jakiego dluzszego czasu , podobno dzidza tylkomnije sie rusza pod koniec ale to tez pewnie nie u kazdego umnie jest bardzo zywa, i badz madry i zgadnij kiedy to

bedziesz wiedziala kiedy to na pewno nie przegapisz...ja tez sie zastanawialam i myslalam ze przegapie ale sie nie da:)

Mialam podobnie;). moj synek urodzil sie wg terminu z miesiaczki, ale chyba tylko dlatego, ze zatrulam sie i torsje przyspieszyly porod, bo lekarz i polozna stwierdzili, ze on jest "jakis taki wczesniekowaty"

Gość hahaha8
ja mam identyczną sytuację.termin z miesiączki:29kwiecień,a wg usg:15maja.

Gość hahaha8
ja sie trzymam terminu z usg,bo ten z om często nie jest dokładny.

wg mnie nie ma sie co trzymac terminow az tak...ja liczylam na termin z USG z 24-26 pazdziernika i co???tyle stresu...czekanie,liczenie...keidy to...czy moze juz... Urodzilam 10 listopada:)niby tydzien po trminie...poszlam do szpitala bo tak mi kazali i tego samego dnia ktorego poszlam urodzilam:D

Gość hahaha8
kasia ,u mnie też dzidzia jest b żywa,choć mam termin na 29(no i ten drugi).ale we wtorek mam jeszcze usg-zobaczymy ile waży,bo to waga jest tez b ważna i decyduje o terminie porodu.ale tez już bym wolała urodzić 29.04,niż czekać do połowy maja.jak tam sie czujesz?nie masz duszności?bo ja przy takiej pogodzie mam:(

Gość kasia211
nie mam dusznosci, ale ciezko juz chodzic nogi i rece puchna , i jeszcze na te ktg chodzic co drogi dzien zaraz jade zoabczyc czy w szpitalu beda robic czy jednak trzeba bedzie prywatnie , bo chodze do prywatnego lekarza na zamenhoffa, no i wczoraj kazal mi chodzic co 2 dni naktg przez dwa tygodnie to troche pieniazkow jest , a i takjuz wtym miesiacu na lekarzy wydalam z 500 zl ,no i najgorsze te czekanie budzisz sie i nie wiesz czy to dzis jak jeden termin to chociaz nastawiasz sie ze to juz blisko atak rozbeznosc 3 tygoni to duzo , mama juz dosc , chce urodzic i nie zamartwiac sie czy wszystko oki czy cos nie tak

Gość hahaha8
ja tez mam juz dość,zwłaszcza przy takiej pogodzie.niby jedyne 18stopni,ale ja mam w domu pootwierane wszystkie okna na oścież i chodzę w krótkich spodenkach ,bo normalnie tak mi goraco i dusznoi,że szok.poza tym mam doła,bo naprawdę chciałabym już urodzić,a tu moze jeszcze przede mną 3tyg czekania.każdy dzień wydaje mi sie wiecznością.

Gość hahaha8
a ile kosztuje prywatnie jedno ktg?ja na poczatku ciąży też chodziłam prywatnie do lekarza,ale wydawałam na wszystko około 700zł miesięcznie i zrezygnowałam.poza tym kiedyś drpowiedziała,że mam przyjść następnego dnia na samo usg(czyli 80zł),bo nie widzi ruchów dziecka.wiedziałam,że mnie naciąga ,ale poszłam-tyle że do państwowego lekarza i na państwowe usg.wszystko było oki.I lekarze chcą podwyzek!

Gość kasia211
20 zl ktg prywatnie ale przez dw atygodnie to 140 zl + wizyta 130zl i znow koszta jak nie urodze to 8 pewnie znow karze chodzic na ktgi to samo a chodze do prywatnego od 29 tygodnia bo chce rodzic prywatnie , no i zrazilam si edo panstowwych lekarzy bo jak zaszlam sprawdzic czy jestemw ciazy to jedna powiedziala mi ze niemoge byc wciazy , wiec poszlam do drugiej ta zbadala reka bo usg nie zrobila ipowiedziala ze jestem wiec w koncu poszlam do prywatnego zeby sie upewnic noi wyszlo ze jestem , pozniej chodzilam znow do panstowowego lekarza ale bylo ciezko go zastac a potrzebny byl bo chcialam zwolnienie noi tak to leca pieniazki noi jeszcze porod 1000 naturalny albo 1700 cesarka, a ile twoja dzidzia wazy albo wazyla na ostatnim usg bo moja wczoraj jak robilam wazyla 2800

Gość kasia211
a duzo przytylas? ja to 20 kilo , przed ciaza wazylam 43 kg przy wzroscie 164 , jak utyje jeszcze troche to nie dam rady wogole lazic

Gość hahaha8
ja przytyłam 15kilo.tez sporo,bo przed ciążą ważyłam 63kilo.ale usg ostatnie miałam w 22tyg ciąży.no i teraz mam we wtorek:i usg i wizytę u gina.ja słyszałam,ze poród prywatny kosztuje 6-7.000,a nie tylko 1000zł.ja planuję rodzić w wawie w państwowym szpitalu,ale chcę :poród rodzinny-darmowy,znieczulenie-700zł i salę po porodzie na dwie doby:2x180zł.

najwazniejszy jest termin z okresu, tego terminu trzyma sie gin ja termin z @ mialam na 29.04 a z ostatnich usg na 7.04 oczywiscie gin ani polozne w szpitalu nie braly pod uwage terminu z usg, pytaly sie tylko o termin @ urodzilam 09.04 - o 3 tyg za wczesnie i tak mam wspisane w ksiazeczke - porod w 37 tygodniu oczywiscie zanim urodzilam podtrzymywali mi ciaze zebym dotrwala do terminu z @

Gość kasia211
hahah8 ja rodze w najlepszej klinice w bialymstoku i takie sa tam ceny , http://www.arciszewski.pl/ to ostre ceny w wawie , dawaj lepiej do bialego na zamenhoffa wyprawka dla dziecka darmowa nic niemusisz brac tylko tyle co sobie :szlafrok, koszula takie tam

Gość kasia211
mialyscie jakies przeczucia ze to juz niedlugo? czeste twardnienie brzucha moze oznaczac ze porod juz blisko? wczoraj wieczorem bardzo czesto mi sie robil twardy i wplecahc cos klulo

wiesz kasia- ja też miałam dużą rozbierzność:O z miesiączki byłam sporo po terminie a z usg nieee- dlatego nie bardzo chcieli mnie przyjąc na patologię- a jak rodziłam to wody miałam tak zielone i łożysko w takim stanie że od razu mnie cieli ale ja rodziłam na warszawskiej

Gość kasia211
powinni od razu ciecie robic jak nie wiedza kiedy to ma byc , przeciez to dla dziecka moze sie cos stac , przeciez takie dziecko moze juz samodzielnie zyc nawet jesli ten drugi termin okazalby sie prawidlowy to dziecko z 37-38 tygodnia jest zdolne do zycia, imoze ot lepsze by bylo niz zielone wody i zniszczone lozysko

Gość kasia211
hahah 8 jak tam samopoczucie u mnie dzis nie najlepiej za duzo sie nalazilam troche posprzatalam i ciezko strasznie lazic i dzidzia jeszcze na pecherz naciska i sie wierci caly czas, ajak tam u ciebie

Ja miałam z OM na 30.10., z USG (pomiar we wczesnej ciąży) na 21.10., a urodziłam 2.11. :P

Gość kasia211
najgorzej ze umnie odwrotnie ze usg jest na pozniejszy termin niz z om