Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dadsdasdasdas

chrzest gdy rodzice nie maja slubu..

Polecane posty

Gość dadsdasdasdas

czy to prawda ze nie mozemy przyjac komuni i isc do spowiedzi? Moj partner mowił ze niby tak na spotkaniu mowił ksiadz ja nic takiego nie pamietam. Chrzciny niebawem prosze o wypowiedzi

Gość Uczciwa Olga
Do spowiedzi tak ale do komuni nie. Czasami z samym chrztem sa problemy

no i nie wiem czy przypadkiem chrztu nie bedziecie miec w sobote ... tak księża wymyślili dla nieślubnych dzici, ale mnie to idiotyzm ale u nas to praktykuja , jakby te dzieci były gorsze.. skandal... no i do komuni tez nie dadzą iść...

Gość dadsdasdasdas
chrzest jest w sobote ale jest zbiorowy. Czyli co mam nie isc ani do komuni ani wczesniej do spowiedzi?

Gość AAAAAAAAAAlex
U nas nie było żadnego problemu z niczym jedyna różnica była taka ,że ksiądz zaprosił nas na rozmowę prywatną podczas której pytał dlaczego nie mamy ślubu

Gość dfgkjkj
u mnie w parafii (mieszkam w duzym miescie) jest tak ze ksiaz bez problemu da chrzest dziecku razem z wszystkimi nawet gdy rodzice nie maja zadnego slubu...ale ksiaz robi problem takim,ktorzy maja tylko...cywilny dla mnie to paranoja bo wlasnie nawet ten slub cywilny to juz jest malzenstwo...

Gość AAAAAAAAAAlex
Do spowiedzi możesz iść nie ma z tym żadnego problemu jeśli chodzi o komunie to różnie bywa nam ksiądz powiedział ,że to sprawa naszego sumienia i nasza decyzja ... my nie poszliśmy do komunii bo oboje jesteśmy po rozwodach i w tej sytuacji jakoś sumienie nam nie pozwala

Gość dfgkjkj
do komuni i do spowiedzi mozesz przeciez isc normalnie,co ksiadz ci tego zabroni?? poza tym nie bedziecie sami wiec chyba nie bedzie was tam wyszukiwal sposrod reszty

Gość AAAAAAAAAAlex
dla mnie największą paranoja jest to ,że morderca który się wyspowiadam może przyjmować komunię a ktoś kto jest po rozwodzie i żyje w innym związku nie może ... w końcu nie każdy jest rozwodnikiem z własnego wyboru ...

Gość frguhj
Spowiedż ok...ale warunkiem dobrej spowiedzi jest...postanowienie poprawy czyli abstynecja seksualna po tym wyspowiadaniu się(bo nie macie ślubu)> Jeżeli wiesz, że i tak bedziecie potem uprawiać seks to...spowiedź jest już na wstępie nie ważna bo nie spełnicie tego warunku o poprawie....

Gość dadsdasdasdas
parodia z tym wszystkim u mnei w parafi bez problemu robia chrzest, mielismy tez spotkanie z ksiedzem kt pytał sie czy sa jakies przeciwskazania do zawarcia slubu, było grzecznie miło, podanie reki, pozniej mielismy nauki z kopnieta babka kt mowiła o wystrzeganiu sie antykoncepcji i takich tam, .. Podobno ksiadz mowił o chrzecie dla swiadkow i karteczce, a ze my niby nie no i tego nie pamietałam, wiec nie wiedziałam jak to jest czy to prawda czy on to sobie ubzdurał.

Gość batalia baxis
no to mnie juz na pewno ksiadz wyklnie...bo nie dosyc, ze nie mamy jeszcze slubu koscielnego....to moj facet jest muzulmaniniem...przegralam sprawe;)

Gość pearlinee
moje dziecko było chrzszczone w Boze Narodzenie a ślubu nie mamy nie można iść do spowiedzi ani komuni