Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę mieć ładne rączki

jak dbać o dłonie jeżeli przez 5 dni w tyg, przez 8 godzin

Polecane posty

nosze rękawiczki lateksowe.I tak w kółko: zakładam, zdejmuje, zmywam talk, zakłada, zdjemuje, zmywam talk. Za każdym razem musze wcierać krem do rąk. ale paznokcie sobie z tym nie radzą, rozdwajają się, łamią, zadzierają. A skóra sie przesusz, łuszczy czasami, dostaję czasem uczuleń.Dotykanie czegokolwiek, np.kartki to straszna kara:(

Gość meeeeriiigoooold
hmmm... ja mam tak samo, też 8 h (czasem 10-12) przez 5 dni w tyg noszę takie rękawiczki. tylko że moje dłonie są w miare ładne. nigdy nie stosowałam żadnego kremu do rąk, może raz-dwa razy zimą jak troszkę szorstkie były, ale wystarczyło jedno użycie i już ok. a mam delikatną skórę na nich, nie przesuszoną, po prostu ładną. gorzej z paznokciami ale zawsze miałam z nimi problemy, dziwnie rosną ;) dlatego wydaje mi się że może nie jest to konkretnie wina tych rękawiczek, ale jeśli masz pudrowane może jesteś uczulona na puder albo lateks? mój szef po uzyciu pudrowanych rękawiczek ma zawsze łuszczącą i swędzącą skóre, dlatego musi mieć bezpudrowe.

jak dłuższy czas jestem w jednych rękawiczkach to aż takiego problemu nie ma, ale jeśli mam kontakt z pacjentami, to wiadomo, zmieniam przy każdym i tak czasem pewnie ze 100 razy, i wtedy jest najgorzej jak są dłuższe odstępy i muszę zmyć talk. No może nie jest tak strasznie, ale z dnia na dzień niszczą się co raz bardziej. Może ktoś zna jakieś regenerujące kuracje, oczywiście domowymi sposobami, nie chcę żadnej chemii. Z góry dziękuję:)

Gość jolandalll
ciepła oliwa z oliwek +wycisnieta cytryna i moczyc ok 20min super pomaga :)