Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mijaki ki

czy moj poziom cukru jest wporzadku ??

Polecane posty

Gość mijaki ki

na czczo jakies 104, po jedzeniu jakies 120 :O lekarka to olała a mam dopiero 17 lat :O

hej:) mijaki ki lekarka nie olała Ciebie , masz prawidłowy poziom cukru. Pozwoliłam sobie skopiowac fragment ,Jaki jest prawidłowy poziom glukozy we krwi? U osób, które nie chorują na cukrzycę, stężenie glukozy wynosi zwykle od ok. 80 mg/dl do 120 mg/dl

Prawidłowe wartości cukru we krwi Istnieją kryteria, które pomagają lekarzom rozpoznać cukrzycę. Według tych kryteriów zdrowi ludzie mają poziom glukozy we krwi na czczo nie wyższy niż 6.0 mmol/l (110 mg/dl); po posiłku glukoza we krwi nie przekracza 7.8 mmol/l (140 mg/dl). Jeśli poziom glukozy na czczo wynosi 7.0 mmol/l (125 mg/dl) lub więcej i/lub wzrasta do poziomu powyżej 11.1 mmol/l (200 mg/dl) po posiłku oznacza to, że masz cukrzycę. A to trochę dokładniejsze informacje:)

Gość mijaki ki
aa to czyli jest ok ale cos czuje za za pare lat bede miala problem z cukrem :O

Jesli jesteś obciążona genetycznie, to jest prawdopodobieństwo choć nie tylko, ale nie mów że będziesz mieć:)nie wmawiaj sobie że to czujesz , bo wpędzisz się jeszcze w jakąś nerwicę, wiem coś o tym

Gość DiAD
NISKIE węglowodany, oraz INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. zdrowie !! W cukrzycy podstawa to wiedza o jakości węglowodanów. Liczą się przede wszystkim tzw. __NISKIE węglowodany, tj. takie które podnoszą poziom cukru we krwi po spożyciu do 26% wzrostu i nie nadwyrężają trzustki. Zobacz też: __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL __ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/