Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bułkaczzzz

co poradzić na pożółke paznokcie u stóp???

Polecane posty

Gość bułkaczzzz

proszę, poratujcie. wiem, że to od ciemnych kolorów lakierów...ale teraz błędne koło, bo jasne nie pokrywają tego odcienia paznokcia, więc siłą rzeczy, muszę stosować ciemne. poza tym płytka na tym dużym paluchu, strasznie mi zgrubiała...jakby 20krotność normalnego paznokcia, aż ciężko mi je obcinać. nie pójdę do kosmetyczki, bo siara jak nic :( i wstyd. proszę, ratujcie!

Gość początki grzybicy paznokci

Gość bułkaczzzz
to nie żadna grzybica :O mam to od jakiś 2-3 lat, poza tym ze stopami wszystko ok (a grzybica to masa innych dolegliwości). poza tym byłam u lekarza i dał mi na odczep jakąś maść (a gdyby było to grzybica nie sądzisz, że by się zorientował:O). oczywiście maść nie dała, bo to defekt natury estetycznej a nie zdrowotnej, buuu:(

Słyszałam że cytryna dobrze wybiela paznokcie :) więc spróbuj tego. A co do manikiurzystki to nie ma się czego wstydzić bo przecież bez sensu byłoby pójście do manikiurzystki z zadbanymi i ładnymi paznokciami. Po to one są żeby upiększać paznokcie.

Słyszałam że cytryna dobrze wybiela paznokcie :) więc spróbuj tego. A co do manikiurzystki to nie ma się czego wstydzić bo przecież bez sensu byłoby pójście do manikiurzystki z zadbanymi i ładnymi paznokciami. Po to one są żeby upiększać paznokcie.

Gość Wiesław..
cytryna wybiela? Przecież jest żółta :)

haha no znaczy ogólnie kwas z cytryny... :P zamoczyć paznokcie w nim tak może na 15-30 min.

Gość Kwas z cytryny
tez jest żółty

Gość do Wiesława
wyobraź sobie, że wybiela, a żółta jest tylko skórka, sok jest bezbarwny.

W roztworze chyba? Skąd ona tyle cytryn weźmie:D Mocz nogi w ciepłej wodzie z dodatkiem soli i sody.

oj kupi sobie z 4 cytryny i wystarczy... przecież to nie majątek... Znaczy ja tylko pomysł zarzucam :P Przecież nie musi mnie słuchać.

Gość bułkaczzzz
dzięki dzięki, wszystkiego wypróbuję :)

Nie mówie ze to zła rada;) Bardzo dobra, tylko wyobraziłam sobie jak moczy nogi w misce z sokiem z cytryny:D

Gość zdrowa woda
można wybielić wodą utlenioną - będzie taniej.

Gość wszystkiego spróbuję
! a ta woda nie zaszkodzi ?

Gość w sumie tez tak mam
sokiem z cytryny smaruj tylko paznokcie 2-3 razy dziennie- troche pomoze; sa takie bezbarwne lakiery z lekko fioletowym polysiem, ktore niweluja zolty kolor paznokcia

Gość do bulkaczzz
mam tak samo i dlatego zawsze mampomalowane paznokcie odwazylam sie i kiedys poszlam do lekarza i cos mi ten facet dal oczywiscie nie pomoglo i to byla masc zwiazana z grzybica mam zamier pojsc jeszcze raz do lekarza i jestem pewna ze to grzybica :( no bo co innego do cholery? dodam ze mam tylko żółte dwa duze paluchy u nóg i nie cale ale w rogach na zewnatrz nie u nasady sie sa twarde. stopy sa cale ladne i inne paznokcie tez aha i dwa male palce u nog tez sa jakies twarde

Gość zawsze przed
pomalowaniem paznokci stosuj baze pod lakier, możesz opiłować płytke paznokcia takim specjalnym pilnikiem do szlifowania paznokci, polecam tez na noc smarować paznokcie olejekiem grejpfrutowym