Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maniurka

POMOCY!!! PRZESUSZONA, LUSZCZACA SIE SKORA TWARZY...

Polecane posty

mam cere mieszana ale od jakiegos czasu jest tak przesuszona ze luszczy sie na czole i nosie!!! jakie mozecie polecic kremy nawilzajace aby pozbyc sie tego luszczenia i przesuszenia?

peeling robie srednio dwa razy w tygodniu bo po nim przez 2-3 dni skora jest gladka i swieza, nie ma wtedy luszczacej sie skory ale chcem kupic jakas dobra maseczke nawilzajaca i przede wszystkim krem ale ten do cery mieszanej nie bedzie sie nadawal, kremy do cery suchej tez nie, szukam czegos dobrego i sprawdzonego konkretnie do cery przesuszonej i luszczacej sie, troche tego jest a nie wiem ktory jest dobry wiec szukam rad na ten temat

Gość manirka
jest ktos kto ma albo mial podobny problem?

Gość gruba gruszka
Może spróbuj jakiegoś preparatu w kapsułkach, jest ich teraz sporo, ja łykam Incree, ma bardzo bogaty skład, sprawia że skóra jest bardziej nawilżona, nie łuszczy się a przy okazji ma też działanie wygładzające

Gość wiem to
proponuje krem z LA ROCHE POSAY tylko w aptekach, sa dwie serie do cery wrazliwej i do cery tradzikowej, niestety produkty kosztuja od 35 do 50.... zl ale sa wydajne i naprawde dzialaja!!!!!!!!! i nie sa \"inwazyjne\" leczą ale nie naruszaja naskorka. kupuje te do tradziku i juz po 3 -4 zastosowaniach buzia byla 100% ladniejsza i zdrowsza i nawilzona a nie tłusta

Gość niebieskooookaa22
krem Svr Xerialine albo Emolium krem do twarzy- trochę tańszy od tego powyżej na noc Nanobase lub Lipobase

Gość oliwka bambino pomaga

Gość niebieskoooookaa22
to jak masz wybierac oliwkę to wybierz Hipp (w rossamnach, taka różowa butelka) ma super skład i pamiętaj aby oliwkę stosowac na wilgotna skórę( np. psryskaj wcześniej twarz wodą termalną) a po pewnym czasie przyłożyc możesz chusteczkę co zebrac nadmiar i nie poddusic skóry

Gość Krem pokrzywowy

Gość Krem pokrzywowy
ale trzeba zrobić samodzielnie. Składniki: - 1 łyżka ekstraktu pokrzywowego glicerynowego lub 1 łyżka oleju pokrzywowego - 1 łyżka nalewki pokrzywowej (lub intraktu) - 1 opak. 50 g (ml) kremu Nivea - 2 łyżki kremu lub maści Linomag, albo maści allantoinowej lub nagietkowej. - 4 krople olejku lawendowego lub różanego Sposób przyrządzenia. Do moździerza umieszczonego na gorącej maszynce elektrycznej lub w gorącej wodzie włożyć podłoże maściowe (krem i maście); gdy ulegnie ono rozpuszczeniu wlać do niego olej lub ekstrakt glicerynowy – pokrzywowy, potem nalewkę pokrzywową; składniki ucierać aż utworzą jednolitą masę. Ciepły krem przenieść do odpowiedniego pojemnika i zimnego miejsca. Stosować do pielęgnowania wszystkich rodzajów skóry. Krem działa odżywczo, przeciwzapalnle, antyseptycznie, wygładzająco, regenerująco i przeciwzmarszczkowo. Dobrze natłuszcza i nawilża wargi oraz skórę. Zapobiega wągrom, czyli zaskórnikom. Olej pokrzywowy - Oleum Urticae: pół szkl. świeżego lub suchego ziela albo liści zalać 100 ml oleju o temp. 60o C; wytrawiać 7 dni; przefiltrować. Nalewka pokrzywowa - Tinctura Urticae: pół szkl. ziela, liści lub kłączy zalać 300 ml wódki; wytrawiać 14 dni; przefiltrować. Zażywać 3-4 razy dz. po 5 ml. Młodej pokrzywy teraz pełno wszędzie. :D

Gość Olej pokrzywowy
Jak się nie chcecie bawić w robienie kremu wystarczy sam olej: Olej pokrzywowy - Oleum Urticae: pół szkl. świeżego lub suchego ziela albo liści zalać 100 ml oleju o temp. 60o C; wytrawiać 7 dni; przefiltrować. Zażywać 3 razy dz. po 1 łyżce lub stosować zewnętrznie do: kąpieli olejowych włosów (w przypadku suchości, łupieżu, rozdwajania i łamliwości, wypadania, braku połysku, zniszczenia zabiegami fryzjerskimi oraz w celach profilaktycznych, aby wzmocnić i odżywić włosy), do maseczek olejowych na skórę (płachty gazy zmoczyć w oleju i nałożyć na skórę: twarz, szyję czy dekolt; trzymać 40 minut, zdjąć, po czym zastosować masażo-wcieranie oleju pokrzywowego, nadmiar zetrzeć delikatnie watką; maseczka daje znakomite efekty w przypadku skóry suchej, zniszczonej, pomarszczonej, pokrytej wągrami i ogniskami zapalnymi, pryszczami i rozpadlinami, w przypadku skóry bladej i z plamami; stosować też profilaktycznie jako kurację odmładzającą oraz przeciwtrądzikową), do okładów na chore, spękane i spierzchnięte wargi oraz na rany, ropnie, nadżerki, owrzodzenia, oparzenia, otarcia naskórka i in.; do natłuszczania warg i skóry zamiast używania kremów; do oczyszczania skóry jako olejowe mleczko kosmetyczne, oraz do wcierania i kąpieli dłoni i stóp zrogowaciałych i spękanych.

ta pokrzywa to sprawdzona? hmmmm.....chyba wolalaym zainwestowac w jakis gotowy kremik ale dzieki moze jeszcze sie skusze

Może pij więcej wody? Przetrzyj co jakiś czas twarz... oliwką dla dzieci (o jak najprostszym składzie). Peelinguj się :D Wywal kremy matujące... Przez tydzień myj tylko mleczkiem, bez wody.

Gość Krem pokrzywowy
Olej zrobił mi się parę dni temu. Posmarowana nim skóra wcale nie jest tłusta tylko zmatowiona - po jakiś 15 minutach jak się wchłonie. No i lepiej stosować olej na jeszcze wilgotną skórę.

kupilam dzisiaj EMOLIUM KREM SPECJALNY zobaczymy czy cos pomoze, jesli tak to zainwestuje jeszcze w jakas maseczke a jesli nie to bede dalej szukac czegos co mi pomoze

Gość mółkka
ja tez tak miałam i zaczęłam brac capivit hydrocontrol . moje problemy z łuszczącą się skórą skończyły się po wybrfaniu ok. połowy opakowania. a z kosmetyków to polecam maseczkę nawilżająco-dotleniającą Soraya.