Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomocBARDZO..

KTO Z WAS PISZE MAGISTERKE ALBO PISAŁ ?MAM TYLKO JEDNO PYTANIE ...

Polecane posty

jakie mogą być badania badawcze do tematu o samotnosci ? to znaczy mam temat samotnosc wybór czy koniecznosć?

????

Dlaczego jesteśmy samotni? Jak rozumiemy samotność? Czym jest dla mnie samotność? i do tego różne odp. a b c

badania badawcze? masło maślane?

jestescie kochani poprostu ..na was zawsze mozna liczyć..dzieki a myslicie z elepiej robic badania jakosciowe czy ilosciowe?

Przyczyny samotności Skutki samotności Jak sobie radzić z samotnością Jak zapobiegać samotności itp. mogą też być pytania otwarte ale z doświadczenia z ankietami wiem że na otwarte ludzie raczej nie odpowiadają..

bo ja dopiero zaczynam pisać kochani i mam problem taki ze musze miec do badan grupe jednorodną czyli osoby podobne wiekiem i jesli bym chciala robic ankiete to musze znależc 30 minimum osób samotnych w podobnym wieku ..a do jakosciowych 10 przypadków chyba..juz sama nie wiem co lepsze..

black coffe a myslisz ze dobry mam ten temat ?ale tak szczerze ...czy powinnam go zmienić ..?wiem ze tutaj jest wiele osób co sie znają na tym wszystkim i dlatego pytam bo wole jak ktoś mi doradzi ..

własnie wiem ze ilosciowe chyba łatwiejsze ale mam taki prolem ze nie bardzo znajde tyle osób samotnych ..a nie wiem czy moge w necie ankiety komuś dać...

Gość nie chce byc zlosliwa
ale co to za uczelnia, gdzie problemem dla czlowieka pod koniec studiów jest ulozenie pytan do tak pojemnego tematu, przeciez to samograj.Dlatego nie mam zaufania do magistrow- humanistow i do dziwnych uczelni,

ja wiem ,że to pojemny temat i naprawde potrafie ułozyć sama pytania bo juz mam wiele ale moze jak wy mi napiszecie to moze cos jeszcze sie nasunie..dlatego pytam ..aha jestem na trzecim roku studiów ale mam juz seminaria i zaczynam powoli pisac.

Pewnie że możesz zrobić w necie przecież nikt nie musi o tym wiedzieć..wrzuć ankietę na jakieś forum dla samotnych....jeśli chodzi o temat..to sama musisz zdecydować..to Ty będziesz pisać..oczywiście zdanie równie ważne ma promotor;)

studia mam 5letnie ale tak sie złożyło ze u nas juz na trzecim roku w ostatnim semestrze zaczęły sie seminaria..zeby to sprawniej szlo widocznie potem

BLACK COFFE dzięki wielkie kochana:) Dlatego boje sie tych badań poprzez net robić bo ponoć uczelnie to sprawdzają jakoś ...i trzeba udostęoniać dane gdzie ankiety byly robione..

bez przesady...powiesz że stałaś na chodniku i zaczepiałaś ludzi i wypełnili:) eheh ciekawe jak Ci to udowodnią że puściłaś w neta..a z resztą co raz więcej promotorów wyraża zgodę aby ankietę puścić na jakiś forum..bo zajmuje mniej czasu..pogadaj o swoich wątpliwościach z promotorem..będzie dobrze..hehe A ja w tym roku się bronię wiec wiem co mówię...:):)

Gość nie chce byc zlosliwa
no to w takim razie dodaje tematy do pytan Samotnosc a wiek, pochodzenie spoleczne, wyksztalcenie, płec, stan rodzinny , miesce zamieszaknia - miasto- duze- male, wieś samotnosc a choroba, kalectwo, starosc Samotnoisc mniejszosci wyznaniowych, narodowych,orientacji seksualnej

ŻYCZE 5 NA OBRONIE BLACK COFFE :) i dziekuje wszystki pozostałym którzy mi udzielli rad:)

SZKODA ZE musze miec grupe jednorodną :) wybiore pewnie kobiety w jakims tam przedziale wieku i dlaczegop są samotne:)

oczywiście nie dziękuję.. ciekawiej było by w dwóch przedziałach wiekowych np. 21-40 41-60 wtedy analiza porównawcza..ale wiadomo promotor zadecyduje

black coffe promotor powiedzial mi ze łatwiej zrobić jedną grupe a nie porównawczą ale wiem ze to by bylo ciekawsze.. wiesz boje sie ze te nakiety z neta moga nie wypalić ..dajmy na to ze mi malo osób zechce je wypelnić i wtedy klops na calego :( troche to ryzykowne :)

Gość głupia jesteś chyba bardzo dz
ZROZUM JEDNO :DO ILOSCIOWYCH BADAŃ MUSISZ MIEC DO ANKIETY MINIMUM 50 OSÓB A NIE 30 A TO DOBRE .30 TO MOZESZ MIEC DO JAKOSCIOWYCH I DO WYWIADU !!!!!!!

Gość co to za wyzsza szkola lansu i
bounce'u na ktorej studiujesz?

Studiuje na ujocie i jestem na trzecim roku ale my mamy seminaria własnie na trzecim roku na ostatnim semestrze . to powtarzam dla tych co nie czytaja calego wątku.

masz praktycznie dwa lata na robienie tych badan i jeszcze promotor kaze Ci robic najprostsza opcje? .. na litosc, dysponujac takim czasem, mozesz kobieto zrobic taki elaborat, opisywac nie wiadomo ile grup, porownywac wszytko ze wszytkim.... ech, pomyslec, ze ja robie swoje badania tylko na 5 roku, a doprawdy mam nieco wiecej roboty, niz opracowanie jakiejs tam ankietki. widocznie humanisci nie maja co robic juz od polowy studiow..

ale ja mam opracowac nie tylko ankiete ale i inne testy..na razie mysle o ankiecie. moja praca ma liczyc 120 stron..

Gość tr567
straszne co piszesz.na ilosciowe fakt faktem trzeba ze 100 osób badać a nie tylko 30.

Gość masakraaa8877

Myślę, że fajniejsze będzie jakościowo. Dlaczego? Bo będzie większe urozmaicenie. Kilka osób opisze Ci (jak się zgodzą:) ) swoją samotnośc, swoje poczucie w związku z tym itd. a Ty to przedstawisz w pracy. Jak zrobisz ankietę z odpowiedziami a, b, c to nie dasz ludziom pola do popisu (bo odpowiedzi będą narzucone) i będzie nuuuuuuuda:D Może to być np: - staruszka, która po śmierci męża dawno temu, żyje sama - samotność w związku - samotność z braku jakiejkolwiek rodziny - samotność ze względu na odrzucenie bo np. jest ktoś chory - samotność w biedzie czy bogactwie I tak można mnożyć i mnożyć:)

Gość jakosciowe są trudne jak
cholera..musisz chodzić do tych osób do domu i robic znimi wywiad