Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mtyg

czy to prawda że wszystko zaczyna się w nocy?

Polecane posty

Gość mtyg

moja mama i koleżanki uważają,ze bóle,skurcze,odpłynięcie wód -wszystkie objawy porodu przeważnie wyskakują w nocy.bo chyba rzadko słyszy się ,że ktoś tam dostał skurczy porodowych w dzień.raczej w nocy,nie?

przewaznie nie znaczy zawsze- u mnie akurat w bu przypadkach zaczeło się w nocy ale jest wiele dziewczyn które zaczynały rodzić w środku dnia

Jak to mój gin powiedział - poród zaczyna sie zazwyczaj o takiej porze o jakiej dziecko było "robione", a więc najczęściej w nocy. Wychodzi na to że mój się zacznie w porze greckiej sjesty ;)

chodzi o to ze najczesciej porod zaczyna sie w nocy poniewaz kobieta jest wtedy najbardziej rozluzniona itp...

Gość babki
ja dostalam takich porzadnych skurczy w nocy ale dzien wczesniej mialam takie leciutkie.

a mnie wody odeszyly o 15 ! i zaczeły się skurcze. w noc poprzedzającą nic , zero symptomów zbliżającego się porodu- ur. 4 dni przed planowanym terminem :)

U mnie też zaczeło się w nocy ok.2 ale myslałam, że to jeszcze nie to, od 6 rano regularne co 10 min, szpital, o 14:10 córeczka!

Gość Znawczyni tematu
To , że wszystko zazwyczaj zaczyna się w nocy i że dzieci rodzą się najczęściej w nocy (choc w dzisiejszych czasach jest to juz zachwiane) wynika głównie z tego iż w czasach kiedy nasi "przodkowie" mieszkali w jaskiniach to właśnie w nocy było spokojnie i bezpiecznie i w spokoju mogły sie rodzic dzieciątka nie tylko ludzkie zwierzęta też tak mają ... tak pomyslała za nas natura !!!

wszystkie moje porody temu zaprzeczają :p raz: wody zaczęły wyciekać wczesnym rankiem... dwa: pierwsze nieśmiałe skurcze pojawiły się koło 9. rano, a córka urodziła się po 16. trzy: rozpoczął się w sposób nie całkiem naturalny ;) zostałam tak zbadana (przed południem) że podczas badania pękł pęcherz płodowy, a potem juz wszystko b. szybko :) cztery: wody chlupnęły po 14, a za dwie godziny mały był na świecie :)

Coś w tym jest. Bardzo często słyszy się, że wszystko zaczęło się w nocy lub nad ranem, ale zdarzają się wyjatki. U mnie zaczęło się ok. 15, przed 17 odeszły wody, a synek urodził się o 21.25. Szczerze mówiąc byłam pewna, że urodzi się w środku nocy, lub na drugi dzień. Cieszę się, że tak sprawnie poszło.

u mnie zaczeło się o 2 w nocy :D Ciekawe kiedy teraz mnie weźmie... chyba wolalabym zeby to byla noc niż np 16 w tygodniu... bo wtedy bysmy do spzitala godzine w tych korkach jechali :D:D:D

U mnie dwa razy zaczęło sie rano tak ok. 8.00 . Z tym ze z synem skończyło o 18.00 a córka o 14.30. ;-)

Gość no cóż ...
u mnie zaczęło się o godz. 23.00 wpierw odeszły mi wody, około godz. 2.00 w nocy dostałam skurczy, a poród (cesarka) o godz. 9.00 rano

ja pierwszych skurczy dostalam koło 13 a 17.23 mały już był na świecie ale z córką to już od rana wiedziałam, że urodzę, pojechałam do szpitala koło 21 a urodziła się 1.15 tak, że róznie bywa

Wmoim przypadku rano sie wszystko zaczęło ok 9 rano. Hmmm...więc coś w tym jest że o podobnej porze kiedy było poczęte heheheh