Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aullle

kto zna prawa rodzącej czy nalezy sie znieczulenie podczas porodu?

Polecane posty

Gość aullle

na zyczenie nalezy sie jesli poczuje ze juz nie wytrzymuje bolu to czy moga mi odmowic jesli poprosze?

Teoretycznie nie powinni Ci odmówić, w praktyce różnie to bywa. Na pewno ta przyjemność jest osobno płatna. Najlepiej przed porodem dowiedzieć się jak się sprawy mają po szpitalach.

Wszystko zależy chyba od szpitala w którym się rodzi. JaK ja rodziłam to lekarz mi powiedział, że jak będę chciała znieczulenie to mam mu powiedzieć... i było to bezpłatne. Ja jednak z tej możliwości nie skorzystałam.

Gość no pokaz zdjecie
ale mówice o tym znieczuleniu zzo???

Gość tak to już jest
jest maj. fundusze jeszcze chyba sie nie rozpłyneły. wienc powinnaś dostać tak na serio to nie mogom ci odmowić znieczulenia. no chyba że rozwarcie już mosz na 7 cm to po co brać jak nie zdonży zadziałać

Teoretycznie - masz prawo do ZZO. W praktyce.. szkoda gadać. Powiem Ci jak to jest na przykładzie Łodzi gdzie są 4 szpitale w których można rodzić: - Matka Polka - na życzenie, bezpłatnie - Rytgier - na życzenie - płatnie - Madurowicz - na życzenie, ale jak nie masz znajomości to nie dostaniesz, nawet za kasę Kopernik - jak wyżej Prawa prawami a szpitale robią po swojemu :o to samo dotyczy nielegalnych opłat za porody rodzinne.

u mnie w szpitalu wogole nie wykonywali ZZO o czym wiedzialam juz wczesniej zanim pojechalam rodzic..., mnie to akurat nie przeszkadzalo bo i tak bym sie nie zdecydowala na znieczulenie, ale jak komus zalezy to pewnie nie tak latwo znaleźć szpital gdzie zrobia to za darmo

hmm poród rodzinny niby byl platny, ale na zasadzie ze dawali przy wyjsciu kazdemu nr konta-kto chce ten moze wplacic cos na szpital.