Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomo ///

Bogata dziewczyna, biedny facet

Polecane posty

Gość tomo ///
Bardzo dobrze to Kamila napisałaś. Darzycie się wielkim uczuciem i jest okej. Jak widać można mimo różnicy przede wszystkim dochodowej-materialnej żyć szczęśliwie

Gość Xavier332
Może to cyniczne co powiem, ale jeśli jest się w związku małżeńskim, oraz istnieje wspólnota majątkowa to można się razem rozliczyć z fiskusem a tym samym zapłacić mniejszy podatek. Warunek jest jeden: znaczna dysproporcja dochodów :)

Aldo , użył dobrego słowa - inwestować. nie tylko w ubrania - w wykształcenie , w doszkalanie zawodowe, w rozwijanie zainteresowań , w fajne hobby. jako kobieta uważm, ze nie potrafiłbym być z facetem ,ktory mi nie potrafi zimponować. Facet musi mieć coś za co go można podziwiać. Nie musi wcale być to kasa . Może być wiedza ( nukowa, zawodowa, ale też np. na temat ulubionej muzyki czy motoryzacji, sportu ) , pracowitość, pomysłwość. generalnie - pasja. No coś musi być , a nie wielkie NIC.

Gość Xavier332
Tzn. ta dysproporcja ma służyć opłacalności tej formie rozliczenia z US :)

racja kabel, aczkolwiek zapytalam o to nie bez kozery-u mnie w zwiazku taka wlasnie sytuacja ma miejsce. tyle tylko, ze ja pracuje w bardzo specyficznej branzy i jest mi stosunkowo latwo awansowac, natomiast moj partner ma od niedawna wlasna firme i jest mu zdecydowanie trudniej "wskoczyc" na ten poziom finansowy, na ktrorym ja obecnie jestem.

ah, nie napisalam najwazniejszego-mimo tego, ze ja zarabiam wiecej i moj zawod cieszy sie powazaniem spolecznym, moj partner jest dla mnie nadal tak samo atrakcyjny pod kazdym wzgledem.

Gość kamila77
dzieki tomo. Napawde jestesmy szczesliwi. tak sobie mysle mam bardzo dobra prace ale gdybym ja sracila nie latwo bylo by mi znalesc nowa bo znam sie tylko na tym konkretnym zawodzie a moj luby pracuje fizycznie ale tyle rzeczy potrafi zrobic podziwiam go za to jest taki jakby to napisac elastyczny

Dziubus - ale widzisz, ze się stara , pracuje i jest przedsiębiorczy ... o to włśnie chodzi w facecie . a nie :mam 1000 zł - szukam sponsorki

joku-w pelni sie zgadzam:) a swoja droga dziwia mnie tacy mezczyzni, to dla mnie zaprzeczenie meskosci, kiedy facet tak robi. Znam takiego jednego:ozenil sie z bogata dziewczyna, mieszkaja w jej mieszkaniu, zarabia oczywiscie ona, a on spi do 14 i caly dzien sie obija. Bardzo mnie takie przypadki intryguja, zaczynam nawet sklaniac sie ku biomedycznemu modelowi wyjasnienia tego-mianowicie deficyt testosteronu...

znam prztpadek pary - gdzie gosć pracował na zlecenie wydawnictwa parę - tyg. do 3 m-cy w roku. Jeździł , zbierał materiał do przewodników. pieniądz z tego był okazjonalny i nie oszołmiający. żona - parę etatów. Ale on w tym czasie zajmował się domem ( obiady, kanapki do pracy dla żony, dom ślni)i czwórką dzieci . Ale jak - rewelacja. instytuty pedagogiki to przy nim pestka. Dzieciaki zadbane , dobrze się uczą , tata uczy angielskiego, wozi na baseny, etc. Złe inklinacje dusił skutecznie w zarodku. Przykład: tato kup nam karabiny chcemy się bawić w wojne: Ok. - karabiny kupione + plecaki , suchary, woda , pałtka , łopatka i bawimy się całą sobotę w wojne w lesie. kopanie rowów, strzelanie , wojna. Tato - głód - suchary - wojna to wojna. Deszcz - siedzimy w okopie - wojna . Tato noc - ostrzał wroga - droga do domu odcięta. ..itd. Tato- wojna to głupota. wolimy pokój. Teorytycznie nierób, ale praktycznie - złoty chłop i do tego z biglem.

Gość PraqwdeCi powiem
Ja znam 600 set takich przypadkow. I mowie Ci chlopie nie masz szans. Jak zobaczysz jak mozna dobrze zyc, i jak bogata dziewczyna zacznie Ci stawiac to czy tamto (bo do tego dojdzie, bo Ty za ten 1000zl to najwyzej zalejesz do pelnego baku) to zaraz Ci sie odechce robic jak to potem stwierdzisz za "marny 1000zl", i bedziesz kombinowal jak tu przy niej sie ustawic,i wtedy zacznie sie rownia pochyla.

Gość PAblo bogacz
JA się ustawiłem z bogatą dziewczyną ma 24 lata ja rownież tyle samo. I choć mało zarabiam bo nie cały tysiąc a ona 15 tyś miesięcznie to mamy już w planach dziecko bo ona mnie zabrała z miejscowości gdzie mieszkałem do siebie pół polski przejechała żeby mnie zobaczyć i tak jakoś już zostało i bardzo żałuje że ludzie nie wierzą w miłość ...ja nie wymagam od niej pieniedzy jak i ona odemnie mamy wspólne konto i nikt wyżutow nie robi.Dzielimy się zadaniami w domu , wyjeżdzamy na wakacje, i ludzie dajcie spokój jak ktoś leci na kase to sumienia nie zmieni czy to facet czy kobieta,Ja ją zapewniłem wcześniej że nie mam nic i to ona w sumie mi życie uratowała i cel nadała.

moze nie wiem co mowie bo jestem jeszcze mloda i na garnuszku rodzicow, sa bogaci wiec pieniadze mam kiedy chce i jestem z biednym chlopakiem i tak czytam co tu piszecie i powiem wam ze wcale mi to nie przeszkadza czy ma pieniadze czy nie, owszem czasami jest mi przykro ze np nie zabierze mnie gdzies bo nie ma za co, ale wzamain za to daje mi milosc i to jest dla mnie najwazniejsze i to ze jest biedny nie znaczy ze mi niczym nie imponuje bo jest wiele rzeczy za ktore go podziwiam

Gość mam dylemat
jak zapoznac się zdziewczyną z bogatego domu bo ja mam tylko rower a ona fajne audi no i jest piękna i wykształcona a ze mnie to tylko robol?

Gość goldddd
ja też znam parę co są spore dysproporcje finansowe. Kilka lat było ok, związek sie teraz rozpada ale raczej nie z powodu pieniędzy czy ich braku.

Gość mam dylemat
jak ją widzę to żołądek podchodzi mi do gardła i na żyganie mnie ciągnie

Gość lola _lola
ja sie pisze, jestem bogata i szukam biedaka co mi bedzie konto czyscil! hahahaha nie ma mowy, nie masz szans

Gość life is brutallllllllll
na tym topiku mozna sie dowiedziec jak babki sa łase na pieniądze:D gdyby jakas biedna dziewczyna pytała o perspektywy zwiazku z bogatym chłopakiem to nie widziałybyscie przeszkód, a jak pyta facet to zaraz pietrzycie problemy:o - bo o czym bedziecie rozmawiac? ale same raczej nie przyznalybyscie sie ze uwazacie ze nie macie o czym gadac z facetem z lepsza pozycja -ze bedzie czyscił konto bogatszej, ale same uznałybyscie za tyrana i sknere faceta ktory by nie pozwolil na to kobiecie -ale czym ma ja zauroczyc? ale same nie widzicie problemu zeby spodobac sie bogatszemu itd a tak w ogole to kazda sytuacja i osoba jest inna i czym innym sie kieruje przy doborze potencjalnego partnera🖐️

Gość gość
bogate panusie są dobre tylko na przelotny seks a nie do zwiazków taka prędzej czy pózniej w przyszłosci narobi ci takich rogów że beda o tobie wszyscy mówić " frajer " lepiej wziąść sobie normalną dziewczyne i z taką dążyć do celu wspólnie można się dorobić ;) bez różnić materialnych po za tym hajs jest ważny ale nie najważniejszy jeśli kobieta rzuca faceta z powodu cienkiego portfela to szkoda zachodu prędzej czy póżniej się wp******i sama na mine hue hue a ty chłopie lej na laski bo szkoda zmarnować młodości a tak możesz bzykać do woli bez żadnych scen zazdrosci różnić marudzenia że itd ;)

Gość gość
Ni c****ja W druga stronę jeszcze ujdzie