Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolka89

przesunięcie miasiąckzi i co dalej?

Polecane posty

Gość Karolka89

Hej :) Znalazłam juz kilka tematów, na temat tego jak przesunąć miesiączkę, ale nie wiem co z tym zrobić dalej ;) plan mam taki: przesunąć okres o 2 tygodnie, czyli brać tabletki przez 21+14 dni i zrobię przerwę na 7 dni. Zostanie mi 7 tabletek z opakowania... mam wziąć te 7 i całe następne opaowanie, czyli razem 28? Czy mam wziąć 21, tak jakby z jednego opakowania? Wspomnę jeszcze, że biorę Logest, zacznę 3 opakowanie :) Ech, wszystko przez maturę ustną, na której nie mogę mieć miesiączki, bo jestem osłabiona i bardzo mnie boli brzuch :(

Gość Karolka89
Proooszę, odpowiedzcie mi... :)

Gość Karolka89
Dlaczego nikt nic nie pisze?:(

HEY! masz szczescie, bo mam doswiadczenie w tej kwestii :) obecnie biore novynette, ale wczesniej wlasnie logest i robilam takie manewry, nie bylo i nie mialam skutkow ubocznych, np w postaci plamien, wzytsko okey, tylko poprostu miesiaczka sie nie pojawila, osobiscie radze Ci wziasc cale dwa opakowania, a nie zostawiac tych 7tabletek, bo co potem z nimi zrobisz? rowniez osobiscie uwazam, ze lepiej tak dla antykoncepcji, gdybym wziela 21tabletek i potem tylko 14 to jakos obawialabym sie kochac bez zabezpieczenia dodatkowego, zwlaszcza ze to w sumie dopiero Twoje 3 opakowanie, dlatego sadze ze powinnas wziasc 21 i potem rowniez 21pigulek i wtedy po nich zrobisz przerwe

PS. i nie stresuj sie wszystko bedzie dobrze :) ja rok temu zdawalam mature i najbardziej podobala mi sie ustna z polskiego, teraz sesja i rowniez nie robilam sobie przerwy w tabletkach tylko odrazu jechalam z nastepnym opakowaniem, bo mam straszne bole tuz przed sama miesiaczka i nie chcialam z tego powodu zawalic egzaminow TRZYMAM KCIUKI!

podbijam abys mogla sobie przeczytac, jesli sie pojawisz tu :)

Gość Karolka89
Dziękuję Ci :) przynajmniej teraz wiem, że mój pomysł nie jest całkiem nietypowy :P Niestety gdybym wzięła następne całe opakowanie bez przerwy, to miałabym okres akurat na wyjazd w góry, czyli średni humor, koszmarny ból, a mój chłopak powiedział, ze chodził ze mną nie będzie w góry bo się boi, że mu zemdleję :P no i o wygodę też chodzi... Wpadłam do dwóch aptek w mojej okolicy, przestudiowałam ulotkę i postanowiłam wziąć 21+14 tabletek, a później normalnie 21. Skoro poprostu przedłużam jakby mój "cykl" to nie wpływa na skuteczność tabsów... A polski zdałam na maksa :D