Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kręciolek

Jak usuwać napiecie nerwowe w szczęce??Ma ktoś tak ?

Polecane posty

Gość Kręciolek

czesto czuje ze mimowolnie wysuwa mi sie szczeka, czuje wtedy silne, rosnace napiecie , jakby swedzenie tez w zawiasach kiedy przez caly dzien mocno zuje gume to buzia jest bardziej rozluziona ale z kolei w nocy szczekam zebami co sie objawia mocno startymi trzonowcami:o wiem ze to moze brzmiec smiesznie ale minie jest do smiechunie jest. jak pozbyc sie problemu , jakies sugestie?

Gość Kręciolek
*ze wysuwa mi sie zychwa w sensie:P

Gość LUŚKA28
na zacisk sz czekowy podobno mozna zrobic zastrzyk z botoksu i to pomaga ale tylko u specjaklisty i tylko dziala przez pare miesiecy bo potem przestaje dzialac wiec moze na twoj problem tez by pomoglo

Gość Kreciolek
ok dzieki ale ja jeszcze za mloda na botox :P a powaznie to moze mniej inwazyjne sposoby?

Gość iiiwonka1
niektórzy stomatolodzy wykonują nakładki silikonowe na zęby, mnie ten sposób bardzo pomógł...

Gość możesz też iść
do ortodonty, może masz nieprawidłowy zgryz i dlatego tak zagryzasz zęby

Gość szczekosciski
jesli masz takie problemy, to bezwzglednie nie powinnas zuc gumy. unikac tez jedzenia twardych rzeczy typu orzechy, itd. tez mialam problem ze szczeka. pomagaja bardzo masaze twarzy, szczegolnie w okolicach \"zawiasow\". tez masaze od wewnatrz. kciukiem masujesz jakby policzki od srodka. tak blizej osemek. ale nie takie glaskanie, tylko konkretnie. jesli boli, to znaczy, ze masz bardzo spiete miesnie i trzeba je rozluznic. masazami glownie. taka nakladka na zeby tez jest konieczna. a oprocz tego trzeba unikac stresu, bo to tylko pogarsza. zycze zdrowia!!

Gość kreciolek
dziekuje Wam za rady naklade silikonowa juz zakupilam (150 zl:o) choc mam zakladac przez pol roku rzeczywiscie rano czuje ze miesnie mam uzywane ale przynajmniej zeby cale:P i przestalam zuc gume;)