Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiola 86

czy mozna zajsc w ciaze w nastepny dzien jak skonczylam okres

Polecane posty

Gość Wiola 86

Gość mało prawdopodobne

Gość ja bo ja
wszystko moze sie zdarzyc ale to zalezy ile dni trwa towj okres i ile dni trwa twoj cykl

Gość matherka
niemożliwe

pewnie ze mozna, jezeli twoj okres trwal np 6 dni to nastepnego dnia czyli 7dc jest szansa na zajscie w ciaze, trzeba pamietac ze plemniki moga zyc do 5 dni nawet do 7 w dobrych warunkach. Jezeli cykl wynosi 26,28 dni to prawdopodobienstwo jest, pozniewaz owulacja nastepuje od 9 do 18 dnia cyklu, jezeli wystapila by u Ciebie 9 to masz duze prawdopodobienstwo na zajscie w ciaze

komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24 godziny i wypada to na 14 (+,-1) dni PRZED okresem, więc biorąc pod uwagę żywotność plemników, przy krótkich cyklach, można zajść w ciążę następny dzień po okresie

no a tak dokladniej po prostu jakos w polowie cyklu

nie prawda! nie wiem skąd to mylne przekonanie... W każdym razie do zapłodnienia może dojść 14 dnia przed okresem!

co Ty gadasz?? owulka moze Ci sie przestawic jakbys nie wiedziala i nie musi to byc rowno 14 dni przed okresem, wiec szanse sa, chyba ze dziewczynie okres trwal 4 dni wtedy jest nikla szansa, wszystko zalezy od sluzu, ktorego w czasie okresu nie widzimy

zapytaj się ginekologa albo biologa:) z resztą może i masz racje... powinnam napisać że do zapłodnienia może dojść przez 24 h 14 dnia przed SPODZIEWANĄ miesiączką

jeżeli mi nie wierzysz, to proszę cytat z wikipedii "↑ Niepoprawnym jest stwierdzenie, że jajeczkowanie ma miejsce w połowie cyklu, ponieważ długości jego trwania są zróżnicowane. Najczęściej do owulacji dochodzi na 14 dni przed krwawieniem" dodam jeszcze, że mi tłumaczyła to wszystko miła pani biolog:) pozdrawiam:D

kurwa to ja przestaje do mojej ginekolog chodzic ona mi tak mowila o.O i w szkole mnie tak uczyli omg a myslalam ze do dobrego liceum chodzilam XD