Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0na12345

jakie tabletki na ból głowy w ciazy?

Polecane posty

Gość 0na12345

Czesc jestem w ciazy i ostatnio boli mnie głowa ale nie wiem jakie tabletki moge brac. Dziekuje za odpowiedz

Gość taka ja migrenówka
tylko apap, a tabletki na bazie ibuprofenu są bardzo szkodliwe, gdzieś czytałam arytkuł ze mogą byc poronne nawet, ale nie moge go teraz naleźć

Gość kasia2020
Najlepiej wogóle nie brać tabletek. Jakby co to jedynie APAP. Najpierw może spróbuj szalikiem,hustką zawiązać sobie mocniej głowię, delikatnie ścisnąć i połóż się spać to pomaga.

Gość Antoninka cud dziewczynka
paracetamol najlepszy jest

Gość Antoninka cud dziewczynka
na lekkie bóle mnie pomagał też amol wcierany w skronie:)

Gość wszytskodlaludzi
Przed ciążą i w trakcie również często miewałam migreny. Na bardzo silne migrenowe bóle gin kazał zażywać to co zawsze mi pomagało - w moim przypadku pyralgina w czopku (ta na receptę).Jeśli bóle były słabe to Paracetamol do 4 tabl. na dobę. Kilka razy użyłam pyralginę bo myślałam, że oszaleję z bólu (jeśli ktoś ma migreny to wie o czym piszę),urodziłam zdrową i śliczną córeczkę,która ma 6 miesięcy. Acha, w szpitalu po porodzie z użyciem zzo też miałam migrenę i co mi podawano.....oczywiście Pyralginę w czopku!!!! Ale...zanim sięgniesz po tak silny lek koniecznie skonsultuj się z ginem!!!!!!Na własną rękę tylko paracetamol i to w ilości jaką ci napisałam - DO 4 tabletek na dobę!!!!

Tabletki z Ibuprofenem powodują przedwczesne zamknięcie przewodu tętniczego Bottala u Maluszka. Wiem, bo moja Córeczka - wcześniaczek właśnie na domknięcie drożnego przewodu miała podawany Ibuprofen. W życiu płodowym drożność tego przewodu jest konieczna dla życia Maluszka. Ja zażywałam w ciąży paracetamol. O dziwo pomagał, choć przed ciążą na mnie nie działał.