Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna wiecznie mloda

opowiem wam moją histerię

Polecane posty

mam 24 lata, studiuje, pracowałam wszystko do tej pory bylo super po roku stracilam prace, obecnie pisze prace magisterską duzo sie przy tym musze uczyc. Od pewnego czasu jakos dziwnie sie czuje. Strasznie boli mnie glowa, w nocy nie moge spac. Czuje dziwne lęki, ręce mi sie trzęsą, serce kołacze. Najgorsze jest zasnąć, czasami zrywam sie z lęku bo mysle ze umieram. Glowa mi pęka, gdy wczoraj szlam po miescie myslalam ze oszaleje, tak bardzo sie balam ze ja naprawde zwariuje. Nie wiem co sie ze mną dzieje czy to jakas choroba czy nerwica ?

Gość Zagwozdeczkaa
nerwica lekowa możliwe, boisz się czegos? ludzi ? skupiska osob ?

Gość papayek
Czy czasem czujesz silną 'obręcz' wokół głowy ?

tak boje sei wyjsc na ulice z domu, w zasadzie teraz calymi dniami siedze nad pracą, a gdy wczoraj wyszlam myslalam ze sie przewroce na ulicy, szlam przez most myslalam ze wskocze, szlam jak pijana w glowie slyszalam szumy, teraz gdy siedze w domu jest ok

Gość Zagwozdeczkaa
do psychologa i to jak najszybciej! moja mama miala cos podobnego :(

Gość kickic
nerwica lekowa:( bierz sie za nia zanim ona cie nie wykonczy. mam to samo...........

Gość Zagwozdeczkaa
i lecza ja na nerwice lękową ona boi sie ludzi i roznych miejsc ubzdurala cos sobie w glowie i po prostu sie boi ale bierze tabletki i jest lepiej..

Gość Zagwozdeczkaa
kickic racja bierz sie dziewcyno bo mozna wpasc nawet w schizofrenie od tego:(

boje sie wyjsc na ulicy dlatego poniewaz mam niską samocene, ktos mi kiedys powiedzial ze jestem brzydka a potem jeszcze raz ktos to powtorzyl to bardzo utkwilo w mojej pamieci. Teraz gdy ide ulicą nie wiem co mam ze sobą zrobic, najchętniej bym sobie ubrala reklamowke na twarz :(

Gość lekarzyk psychiatra
zapraszam do gabinetu :O

Gość Zagwozdeczkaa
taka jedna szoruj do psychologa mowie ci powaznie bo sie zle skonczy teraz co 5 mloda osoba cierpi na ta nerwice nie wiadomo skad to sie pierunstwo bierze:(

Nie diagnozujcie, lekarzami kafeterianymi jestescie ? To moze byc zwyczajnye przemeczenie, wyczerpanie organizmu, zalezy ile kawy pijesz, o ktorej sie kladziesz spac i wstajesz, dodatkowo stres i brak pracy ... Muisz zwolnic, najlepiej jakbys te prace pisala na wsi w otoczeniu zieleni ... mnie takie cos bardzo sprzyjalo ...

Gość Zagwozdeczkaa
ab ma podobne objawy do nerwicy lękowej, wiem moja matka choruje na to:)

wiem jak sie czuje gdy jestem zmęczona, ja sie naprawde tego boje, klade sie czasami pozno w nocy ale dlugo spie mieszkam w spokojnej dzielnicy, staram sie odpoczywac, nie pije kawy zdrowo sie odzywiam.. boje sie ludzi :(

Gość Zagwozdeczkaa
do psychologa prosze cie umow sie do milej pani psycholog na rozmowe i zobaczysz co ona powie:)

dzieki :( sprobuje ale wiem ze będzie ciezko

Gość Zagwozdeczkaa
jak pojdziesz umowisz sie odetchniesz nie bedzie ciezko! ludzie sa naprawde ciezko chorzy i zyja jakos nie martw sie widac masz początki moze jakies nerwicy(bo sa różne) ale skoro sie boisz to wyglada na lękową i jesli nic z tym nie zrobisz bedzie jeszcze gorzej w ogole z domu bedziesz sie bala wyjsc:( idz i napisz jak było mnie sie wydaje ze przestalas wierzyc w siebie kompletnie bo prace stracilas , nie ma juz tego kontaktu z ludźmi siedzac w domu i piszac prace a jednak w pracy byly kolezanki koledzy wspolne sniadania, klachy i jakby nie bylo kontakt z ludzmi co jest bardzo wazne bo po takim siedzeniu dluzszym w domu czlowiek naprawde dziczeje, zamyka sie i boi sie wyjsc do ludzi najwazniejsze to przełamac sie i pojsc do tego lekarza i bedzie dobrze wszystko:) tylko idz a nie oszukuj siebie i nas ze pojdziesz! od tego zalezy twoja psychika i zycie... buziaki

Gość Zagwozdeczkaa
http://www.nerwice.choroby.biz/Nerwica+l%C4%99kowa W nerwicy lękowej uczucie lęku wysuwa się na pierwszy plan. Charakterystyczne obawy to: brak pewności siebie, oczekiwanie niepowodzeń, skłonność do przeżywania z niepokojem i napięciem mających nastąpić wydarzeń, przeczulenie na punkcie opinii innych, wycofywanie się z kontaktów z otoczeniem.

Gość Zagwozdeczkaa
jeszcze tu masz http://psphome.dhtml.pl/slownik_nerwica.html Nerwica lękowa Lęk jest osiowym objawem wszystkich nerwic, występuje również w psychozach. W nerwicy lękowej wysuwa się na pierwszy plan. Chory skarży się na uogólniony niepokój, napięcie, stałe poczucie zagrożenia, występują u niego nieuzasadnione obawy o swoją przyszłość, o los najbliższych. Lęk tym różni się od strachu, że w tym ostatnim istnieją rzeczywiste czy też możliwe zagrożenia. W nerwicy lękowej chory ma obniżoną samoocenę, poczucie mniejszej wartości, stale nastawiony jest na możliwość porażki czy niepowodzenia. Jest przeczulony na punkcie opinii innych, wycofuje się z kontaktów z otoczeniem. Zwykle towarzyszy temu obniżony nastrój. Jednym z objawów mogą być różnego rodzaju fobie, np. wysokości, przebywania w zamkniętym pomieszczeniu, otwartej przestrzeni, jazdy różnymi środkami lokomocji i wiele innych. Niekiedy towarzyszą fobiom również natręctwa. Chory zdaje sobie sprawę z bezsensowności swoich obaw, ale nie jest w stanie zapanować nad nimi.

o Boze to piszą o mnie :(:( nie wybiore sei za chiny do psychologa a moze do psychiatry?

Gość Zagwozdeczkaa
poczytaj troche dowiedz sie o co w tym biega:) wolisz do psychiatry niz psychologa ? idź gdzie chce byleś poszła i zaczela coś z tym robic!

ja mam ciagle nadzieje ze mi samo przejdzie, ze to jest tylko chwilowe. Są dni gdzie jestem wesola i normalna , a niekiedy to wydaje mi sie ze zwariuje , boje sie o przyszlosc o wszystko ze jestem nieporadna itp. nie wiem czy potrafilabym gadac z psychologiem o takich rzeczach, ja zawsze staram sie sama rozwiazywac swoje problemy i z nikim sie nimi nie dziele :(

Gość Zagwozdeczkaa
sama sobie rady nie dasz a jak pojdziesz do psychologa to on juz z ciebie wyciagnie co bedzie musial uwierz:) musisz sie odwazyc i isc po prostu

Gość uppppppppppol

ja kiedyś w podstawówce na sprawdzianie z historii myslałam, że wylewu jakiegoś dostałam czy tam paraliżu, bo poczułam taki przypływ ciepła w nogach, już chciałam Pani nauczycielce zgłaszać :D 🖐️

Gość upppppppppppppppppppppp

Gość CapsLok
nerwice lekowa (jestem godzine po ataku -gigancie) rozpoznam na odleglosc.to wstetne ,paskudne ,obezwladniajace uczucie.pedz po pomoc. moze byc gorzej wiec dus dziadostwo puki czas. zdrowka zycze;)

to pewnie stres zwiazany z pisaniem pracy jestes pewnie ambitna boisz sie ze nei sprostasz oczeiwaniom innych i swoim