Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjaciołkaaaaaa

PREZENT ŚLUBNY??

Polecane posty

Gość przyjaciołkaaaaaa

MAM PROBLEM MIANOWICIE CO KUPIC DOBREJ KOLEZANCE NA PREZENT SLUBNY??

Gość przyjaciołkaaaaaa
zastanawiam sie dac moze gotówke ??wykozystaja to sami na dany cel..??czy jakis przydatny fajny prezen tylko cooo!!??

eee kasa jak dla mnie odpada :) musze cos wykombinowac, moze cos przydatnego , zadnych glupot ;)

mikrofalówka, czajnik elektryczny, sokowirówka, frytkownica, żelazko.... dvd, wieża, odkurzacz.. trochę pomyśleć i już tyleee pomysłów :p sądzę, że sprzęt rtv i agd będzie najlepszym wyborem .. ;p

ja znajomym na sluby przewaznie daje prezenty \"mieszane\" - tj. jakis prezent pamiatkowy, niezbyt drogi, tzn. tak gora za kilkadziesiat zl, a do tego pieniadze w kopercie. w ten sposob mlodzi maja jednoczesnie cos, co im przypomina o slubie i o mnie ;) oraz pieniadze, z ktorymi moga sobie zrobic, co chca.

Gość ja osobiscie wolalabym
kase, bo za nia mozna kupic co sie chce, a niestety wiekszosc prezentow jest nie trafiona.

no dobrze a skoro np: ktoś chce wydać 100zł na prezent ślubny ? jest wiele takich osób ( nie mówię, o mnie ) ale myślę, że czajnik elektryczny kupi do 100zł a młodej parze zawsze się przyda.. tym bardziej jak ktoś wie, że młoda para się urządza i rtv,agd się zawsze przyda.. ;p osobiście zazwyczaj wychodzę na pralce lub lodówce ;) bo to zazwyczaj na początek jest potrzebne :)

MyLittleOne - zeby jednak kupowac takie prezenty, jak pralki i lodowki, trzeba miec absolutna pewnosc, ze to bedzie akurat potrzebne, bo co, jesli mlodzi akurat niedawno kupili sobie nowa lodowke, a tu dostana nagle druga? maja problem, bo musza szukac nabywcy, a w miedzyczasie gdzies to przechowac, co przy np. malym mieszkaniu w bloku tez moze nie byc takie proste. no i beda narzekac, ze woleliby juz od razu kase w kopercie dostac, zamiast sie z tym chandryczyc. zreszta teraz kupno sprzetu AGD to juz nie jest, tak jak za komuny - kwestia wystania w kolejce, lapania nadarzajacej sie okazji, zalatwiania pokatnie skads tam... teraz wszystko jest na wyciagniecie reki, do wyboru do koloru i wydaje mi sie, ze kazdy chyba sam woli sobie wybrac, jakiej marki chce sprzet, jaki kolor obudowy, zeby pasowal do pomieszczenia, w jakim przedziale cenowym itd. ja bym osobiscie nie chciala takich prezentow dostawac od innych.

off course, dlatego ja zawsze dogaduję się wcześniej i oni sobie wybierają a ja płacę ;) myślę, że to jest rozsądne rozwiązanie mogą oczywiście powiedzieć, że wolą pieniądzę, mnie to nie robi różnicy ale jednak wolę kupować coś co im się przyda, bo znając życie sami sobie kupią "to coś" za 3 lata i to na raty.. etc