Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bydra117

NOWORODEK W TRAKCIE KAZDEGO KARMIENIA ROBI KUPKE POMOZCIE

Polecane posty

Gość bydra117

JESTEM MLODA MAMA BARDZO SIE MARTWIE BO MOJ 3TYG SYNEK W CIAGU KAZDEGO KARMIENIA/KARMIE BUTELKA/ROBI PAPKOWATA KUPKE CZASEM WODNISTA NIEWIEM CZY TO NORMALNE NIE MA GORACZKI POZATYM MALO JE ZJADA TYLKO 60ML MLEKA NIEWIEM CZY NIEPOWINNAM Z NIM POJSC DO LEKARZA PROSZE POMOZCIE BO NIEWIEM CO ROBIC

Gość dlaczego piersia nie karmisz

Gość mama smoka
wszystko jest jak najbardziej w porządku :)

Gość mama smoka
ale do lekarza swoją drogą powinnaś się wybrać, sprawdzi przyrost masy ciała, zleci obowiązkowe szczepienia. Zarejestruj bobaska do przychodni.

Gość mama smoka
Wszystko będzie dobrze, buziaki :) Ale do lekarza i tak idz na kontrolę, obiecujesz? :)

ja co prawda karmiłam cycem, ale mała też robiła kupę przy każdym karmieniu. Początkowo było tego chyba z 10 :P czasami przewinelam i po chwli znowu dosrywka :O ale lepsze to niz zaparcia :)

Gość no cóż ...
noworodki tak właśnie mają, że w trakcie karmienia często robią kupę :) niektóre robią kupę praktycznie co karmienie (ok. 8-10 razy dziennie) potem ilośc kup będzie się stopniowo zmniejszać

Gość przyjazna_mamusia
To, że dzidzia robi tak często kupkę i to jeszcze przy jedzeniu to zupełnie normalne. Na tym etapie rozwoju dziecko dopiero uczy sie jeść, a zwłaszcza jeśli pije z butelki. Nic więc w tym dziwnego, że skupiając całą uwagę na jedzonku "zapomina" o trzymaniu z drugiej strony :D A 60 ml na takiego małego bobasa, to wbrew pozorom naprawdę sporo ;) Pomyśl tylko jaki on ma malutki żołądeczek.. Toż to może jest wielkości malutkiej łyżeczki do kawy albo i mniejsze ;)

Gość no cóż ...
częste kupy u noworodka nie są wynikiem "zapominania o trzymaniu z drugiej strony" :D tylko w trakcie jedzenia pobudzana jest perystaltyka jelit :) po prostu fizjologia ;)

Gość przyjazna_mamusia
O jej.. Przeciez napisałam w "_" więc to chyba zrozumiałe, że to była przenośnia, lub jak kto woli w tym przypadku mały "humorek"..

Gość no cóż ...
przyjazna_mamusia :D :D :D

Gość bydra117
dziekuje wam wszystkim bardzo mi pomoglyscie bede mogla normalnie zasnac oczywiscie w przenosni bo przy takim malcu trudno o sen zycze wszystkim mamkom dobrej nocki