Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Hej dzieczynki, pomóżcie coś wymyślić ...

Polecane posty

chcialabym dzisiaj zrobic na kolacje jakas zapiekankę z młodych ziemniaczków w prodiżu ;) ale kompletnie nie mam pomyslu jaką :O samych ziemniaków tez mi sie nie chce robic co moge dodac zeby bylo tanio a smacznie marchewka? tylko? help ;)

Gość boczek i cebulę bedzie pyszne

ja zawsze jak robie takie ziemniaki zapiekane to daje duzo przyprawy do ziemniakow, marchewke, papryke czerwona (cebule ale Ty nie lubisz :P) , wedline pokrojana w kostki, mieso z kurczaka (piers) w kosteczkach(oczywiscie wczesniej przyzadzone )pieprz, ytoszke pietruszki :) i jest super :)

Podgotowane ziemniaki kroisz w plasterki i wrzucasz na blache wysmarowaną masłem. I na to skwarki z boczku i potem mieszasz 2 jajka, 3 łyzki smietany i 30 deka startego sera razem, do tego bazylia/oregano i zabek czosnku wycisniety i tym sosem polewasz i zapiekasz.

wszystkim dziekuje za propozycje, niestety skwarek tez nie lubie ;) ale mysle nad tym serem, tylko nie wiem jakie warzywa :O marchewka, kalafior? kalafior upiecze sie po 15 minutach, a zmieniaki po godzinie :O

Gość Bajo Bonnggo
Chudy boczek na dno, na to pokrojone, ugotowane w mundurkach (obrane) ziemniaki, na to marchewka pokrojona w kostke (ugotowana), rozdrobnione gotowane jajko, pokrojone pieczarki, papryka, kukurydza. Dużo ziół i przypraw. Posypane startym serem. Zapieczone. Ewentualnie ser można dawać pomiedzy różnymi częściami jako lepiszcze. Przepis z Oliwki: Składniki: - 2,5 kg ziemniaków, - 2 duże laski kiełbasy zwyczajnej ok 40 dag, - 3 duże marchewki, - 30 dag sera żółtego, - majeranek lub suszona natka pietruszki, - sól, pieprz. Jak przyrządzić? Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Kiełbasę pokroić w kostkę i marchew również w kostkę. Wszystko razem wymieszać posolić, dodać pieprzu i majeranku. Ułożyć na blasze. Piec w piekarniku aż ziemniaki i marchew bedą miekkie. 5min przed wyjęciem posypać startym żółtym serem.

Gość Bajo Bonnggo
do smaku mozesz dodac troche krwi z pochwy jezeli akurat masz okres.