Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sękata

Kiedy można odebrać z USC Akt zawarcia małżeństwa?

Polecane posty

Jak byłam z moim Narz. po zaświadczenia w USC do ślubu Kościelnego, pani nam powiedziała, że jesli mamy ślub w sobotę to żebyśmy przyszli w piątek z atydzien po odbiór Aktu Ślubu żeby iść z tym do Urzędu miasta i dalej załtwiać papiery. Problem w tym, że my na 2 dni po slubie jedziemy w podróz poślubną i nie będziemy mogli przyjść w ten piątek po ślubie. Czy dla USc jest to ważne, kiedy się po tn Akt zgłosimy? Czy musi to być wteyd czy mozna przyjść póxniej?

Gość ellap
A właśnie... my też od razu wyjeżdżamy w podróż, a póżniej bezpośrednio do domu (mieszkamy za granicą). Czy to znaczy, że nie otrzymamy tych dokumentów. Specjalnie po nie do Polski nie będziemy jechać. Pocztą nie wysyłają?

Nam powiedziano że jeśli nie odbierzemy w ciągu miesiąca to wyślą go nam do domu pocztą. Był gotowy już we wtorek :)

Gość jolanata
będą leżeć aż odbierzecie,a jeśli nie odbierzecie to pocztą wysyłają

Gość dostaliśmy od razu
były przygotowane tuż po ceremonii

? jak po ceremonii? w kosciele? przeciez parafia musi w przeciagu 5 dni wyslac te podpsiane zaswiadczenia z usc do usc i tma usc dopiero wystawia akt malzenstwa...gdzie Ty moglas dostac gotowy? chyba nie na slubie koscielnym...

Pewnie chodziło jej o sam ślub cywilny, jeśli chodzi o kościelny to nie ma takiej możliwości :)

Gość ellap
a jeśli chodzi o konkordatowy?

Gość otak onie
ale mnie teraz ucieszylyscie:) mamy slub cywilny za miesiac w sobote, a w poniedzialek wracamy do domu, za granice. no i martwilam sie ze bedziemy musieli specjalnie przylatywac po akt. no ale skoro przysylaja do domu, to nie ma czym sie martwic:) super!

o boże ale jak bylam w usc to mi babkw wlasnie kazala przyjsc tydzien po slubie a dopiero potem sie okazalo, ze jedziemy zaraz po slubie w podroz a telefon do mojego usc nie dziala

Gość otak onie
a ja sie bardzo ciesze ze takie pytania tu padaja. " KTO PYTA - NIE BLADZI" :)