Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darella

jestem zydowka i mam pewne obawy

Polecane posty

Gość Darella

otoz mam chlopaka i przy weekendzie bede u niego na obiedzie zapoznanie z jego rodzicami i takie tam no i wlasnie w tym problem :( nie wiem jak mnie przyjma jego rodzice oni o tym nie wiedza ze jestem zydowka a moj chlopak wmawia mi ze wszystko bedzie dobrze niczego bym sie nie bala ale chodzi tylko o rodzicow gdyz sa jacys dziwni sam moj chlopak o tym mowil nie raz ze maja jakiegos hopla na wszystko co odstaje od ich normalnosci w ktorej sie otaczaja jakos tak. jak mam sie zachowac w razie jakichs przykrych sytuacji z ich strony? czy wogole tam isc? boje sie bardzo pomozcie :(

sorry, ale ja tez bym miała problem, gdyby ktos z mojej rodziny zwiazal się z Zydówka :O

Gość Agnieszka*************
Skoro nie wiedzą że jestes Zydowka (swoja droga powinnas wiedziec, ze to sie pisze z wielkiej litery), to w czym problem? Czemu niby mieliby Ci sprawiac jakies przykrosci?

Carolyna, a mozna wiedziec jakiej natury bylby to problem?

no zwyczajnie mam pewne uprzedzenia...ale to moje poglady i juz:O a teraz ide spac...dobranoc

No coz, poniekad rozumiem. Ja np mialabym problem gdyby ktos bliski zwiazal sie z katolikiem (ja jestem ateistka, ale mam szacunek do wszystkich religii oprocz katolickiej). Mimo to ze zwyklej ludzkiej przyzwoitosci zachowalabym to dla siebie i uszanowala decyzje tej osoby.

Gość Darella
no ale bedziemy o mnie rozmawiac beda sie chcieli o mnie dowiedziec jak najwiecej...

Gość Darella
na obiedzie bedziemy ogladac film Borat i razem z rodzicami mojego misia wykrzykiwac antyzydowskie okrzyki :classic_cool:

Gość Darella
co to ma znaczyc?! to nie ja pisalam!!!!!!!!!!

Gość Darella
mam pomysl jak zozluznic atmosfere bede opowiadala kawaly czy takie moga byc? czy po nich beda sie smiac razem ze mna? Dwóch żydów bije się pod prysznicem. Nagle jeden rzucił drugiego mydłem. Nagle ten drugi mówi - Ej, ty dziadka w to nie mieszaj!! Co robi małe dziecko żydowskie na kominie ? - Czeka na mamę i tatę Co robi małe dziecko żydowskie na kominie ? - Czeka na mamę i tatę Czym dla Żydów jest dyskoteka?? Jak Hans strzela z M4 Dlaczego vampiry wolą krew żydów? Bo jest gazowana ;] i jak dobre? :classic_cool:

Gość Darella
poprostu zal szkoda gdziekolwiek pisac :( dzieki za normalne wpisy koniec tematu.

Dwie zasady na kafe, które warto stosować: 1. zaczernić nick 2. kompletnie olewać i nie reagować na wpisy przygłupów. A co do tematu, to też bym się czuła niepewnie idąc do kogoś o innym wyznaniu... Może oni sami nie zapytają, szczególnie na pierwszej wizycie, dlatego postaraj się zrobić jak najlepsze wrażenie od razu. Postaraj się zachowywać tak, żeby Cię polubili, to przy jakiejś następnej okazji warto będzie poruszyć temat wyznania i wtedy powinno już przejść gładko :) A za pierwszym razem raczej sama nie zaczynaj tego tematu, oni też nie powinni. Powodzenia życzę w każdym razie :)

te kawały o żydach są totalnie niesmaczne :O poza tym liczy sie egzemplarz a nie narodowość. jak czytam o takich co nienawidzą żydów i pierdolą swoje farmazony to mam ochote ich wysłać pod specjalny prysznic :O

Gość ghyj89898098-
no dokladnei, ludzie maja jakies uprzedzenia :O ciekawe czy byloby im milo gydby ktos nie chcial ich poznac bo jest polakiem-czyli pije i kradnie :O mnie wkurza jak ludzie reaguja na niemcow :O gdy jako jedyna w klasie lubilam j.niemiecki bo latwo mi sie go uczylo to ciagle sluchalam docinkow szwabski to szwabski tamto :O

Gość ghyj89898098-
autorko nie martw sie, zrob dobre wrazenie, nie klam, musisz byc pewna siebie, nie moze bcy po tobie widac ze sie czegos wstydzisz czy czujesz sie glupio. usmiech i dobre nastawienie to podstawa :)

Gość
ja też lubię język niemiecki, do Niemców nic nie mam, poznałam kilka osób, które na wymianie mieszkały u sąsiadek. moi dziadkowie byli wywiezieni do III Rzeszy na roboty, babcia straciła tam zdrowie i fizyczne i psychiczne, tak więc mogłabym najeżdżać na Niemców. a nic nie jest czarne i białe, wtedy tam też byli "dobrzy" Niemcy. a co ludzie mają do Żydów/żydów to nie wiem - chyba to samo co do masonów :/

Gość mysle ze na pierwszym
spotkaniu temat wyznania nie bedzie poruszany. Staraj sie zrobic mile wrazenie i tyle. Jesli znajmosc zrobi sie powazna, to chlipak powinien powiedzic rodzicom, jak jest - zeby nie bylo zaskoczeniem np jak ma wygladac slub, w jakim obcrzadku ( o ile praktykujesz) Jakby na spotkaniu przypadkiem sami zaczeli temat wyznan, to oczywiscie niczego nie ukrywaj - a jak sie by okazalo,ze rodzce beda beznadziejni,to zastanow sie na dalszym zwiazkiem , bo cechy sie niestety dziedsziczy.

Gość kuraiko a ja nie wiem co masz
do homoseksualistów. i co?

Gość
o co chodzi z tymi homoseksualistami? O__o

Gość
no ja nic nie mam do homoseksualistów, więc nie rozumiem w ogóle tego stwierdzenia. "mieć coś" do kogoś oznacza raczej odczucia negatywne

Gość Lenuuś
Nie wiem, czemu ludzie mają uprzedzenia do Żydów... Słuchaj, chłopak Cię kocha, prawda :) Będzie dobrze :*

Gość
taaa bo wszyscy są takimi porządnymi katolikami, a to że Jezus był po matce Żydem to się nie liczy :/ tak samo jak jego wszyscy przodkowie wywodzeni w ewangelii od Dawida :/

Gość unijny liberał
ja swego mlodego i pieknego mojego czasu w mym zyciu mialem zaszczyt poznac i byc blisko z piekna Dziewczyna - Żydówka. i nigdy mi do lba by nie przyszlo , ze mozna z tego problem robic. nawet duzo skorzystalem bo sie wiele o ich pieknej kulturze dowiedzialem.jezeli ta rodzina ma jakies na tym punkcie obiekcje to odbij od nich nie warci Ciebie a i z tego kolesia predzej czy pozniej wyjdzie glupota. wspomniana przeze mnie Dziewczyna , wyjechala po zrobieniu doktoratu [ etnografia] i dlatego sie urwalo . pozdrawia Cię.

Gość gośćgość
Po co wchodzisz do rodziny chrześcijan? Oni nie rozumieją naszej religii .Chłopcy żydowscy jest niezwykle przystojni i mądrzy , po co ci katolik? Biblia zakazuje małżeństw mieszanych.

Gość gość
Prawda. Żadnych małżeństw mieszanych, niech Żyd idzie do zydowki a Polak do polki.

Gość gość
Jak by co to ja sie z tobą ochajtne,wiadomo ze jak Zyd to ma interes a jak ma interes to ma kase, a bez kasy teraz ciezko żyć,ciec jak by co to mozesz namnie liczyć:-P