Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zołzowatka_miłaa

allegro-nieuczciwy sprzedawca

Polecane posty

czy ktos majac stycznosc z takim nie uczciwym sprzedawca zgłosił sprawe do allegro i na policje? jak wygladał przebieg i czy otrzymaliscie chociaz czesc pieniedzy ??

Gość 12345678999999999999999999999
jaka kwota?

zgłosiłaś na allegro??? z tego co wiem idziesz zgłaszasz na policję allegro pomaga, udostępnia dokumentację, idz jak najszybciej i weż dowód wpłaty. ma co kupiłaś???? mnie też teraz pizda oszukała na 100 zł ale tu chodzi o spodnie, zaniżyła nuemrację

jeszcze nie zgłosiłam narazie ich postraszyłam tylko jak o nic nie da to zgłoaszam i własnie chciałam sie dowiedziec jak wyglada przebieg tego zsłoszenia od waszej strony

ja Ci radzę napisz teraz do allegro i oni tez ich postraszą

napisz teraz bo allegro udziela odp w ciagu 48 h

tak jak ci radzą wyżej. napisz od razu do allegro oni wyślą im maila z upomnieniem i dadzą 7 dni czasu na rozwiązanie problemu. jeśli po 7 dniach nic się nie wyjaśni podejmą drastyczniejsze kroki. a dopiero na koncu policja :)

nie sądzę :) bo niby po co? zgłaszasz na komisariacie i już a obawiasz się czegos? :P

nie nie skad po prostu jakos niechciałabym zadnej policji polałabym spraswe załatwic polubownie ale z tym sprzedawca sie chyba nieda:o najlepsze ze to nie jest jakistam człowieczek jaki ja tylko duzy sklep :o

znam dwa takie przypadki. Raz kumpel kupił grę na plejaka a dostał chamskiego pirata na cd-r. Wtedy wystarczyło postraszyć sprzedającego policją i oddał kasę. Drugi raz moja bratowa kupiła książkę i jej nie dostała. Akurat sprzadająca miała pecha bo bratowa była wtedy na aplikacji prokuratorskiej więc od razu sprawie bieg nadała. Wezwali ją na komendę, przesłuchali i okazało się, że kilka osób już tak wydymała. Ale sprzedająca wywinęła się wysyłając wszystkim to co u niej kupili, po tym policja umorzyła sprawę.

daj już sobie spokój z tymi topikami jak ci każdy radzi napisać do allegro, to nie, Ty czekasz na cud

Gość klik pliss
moj brat został oszukany na 800 zł, chodzi o telefon.. kupował przez internet ale nie na allegro,,, teraz niedawno złapali tego oszusta... oszukał ludzi na 400.000 zł ..szok co ??

Gość lungching
Sluchajcie, a mozna "zaskarzyc" do allegro negatywny komentarz? Chce wystawic komus negatywa, bo mnie bezczelnie oszukal, ale jestem pewna, ze ten ktos odwdzieczy sie tym samym, mimo iz ja nic nie zrobilam. Co zrobic w takiej sytuacji?

Gość moge ci pomoc
ale jakie sa okolicznosci sprawy nie wyslali ci nic ? czy wyslali ceglowke ? ile to juz trwa,ile wyslalas im mejli i czy odpowiadaja czy nie?