Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliwaaaa

STUDIA Czas podjąć decyzję...tylko jaką

Polecane posty

Gość dvgefg
wiesz ja bym poprawila mature, sama jestem rok starsza od ludzi na studiach bo poprostu chcialam cos zobaczyc, a pozniej zaczac studiowac i pracowac, napisalam mature 2004/2005 roku na tudia poszlam w 2006/2007 teraz koncze skonczylam 2 rok... zrobienie roku przerwy w niczym nie przeszkadza jak masz motywacje ! zyczeci powodzenia z calego serca :) poprawiaj mature i do dziela

Gość Oliwaaa
dziewczyny juz sama niewiem komu wierzyć ,kazda pisze coś innego,zupelnie zaprzecza innej:P:)

Kwestia zawziętości z tą przerwą. Ale jest w tym troche prawdy oliwaaa. Jeszcze nie w tym ale myślę że w przyszłym roku zdecuduje się na studia. Studia to część życia. Nie można życ tylko pracą. i to w dodatku taką co się jej nie znosi.

a mi jak się uda, to zaczne w październiku studia na kierunku: logistyka i transport Chociaż mam chyba marne szanse :(

Gość dnbbtyfdgt
studiuję agrobiznes

Gość Oliwaaa
czyli nie ma sensu nawet probowac i zmarnowac te 85 z a kierunek:( kurcze to był blad z tą biologią,az plakac mi sie chce,,ehhh

Gość dvgefg
wiesz ja ci pisze jako studentka to co wiem , a jako ze mam w rodznie pelno nauczycieli i ilku wykladaowcow i kilku urzednikow siedzacych na uczelniach i rekrutj=uajcych to wiem co opowiadaja, wysmiewaja sie z ludzi kotrzy przynosza rozszezone matury ponizej 50% bo co to jest 50%? nawet polowy nie umiesz... wiec nie jest tak rzowo... mozna byc optymistka ale coz ja to widze od wewnatrz ...:/

Gość czarnowidzę
Ekhem Głównym wnioskiem jest to, że nie każdy musi studiować. Powinno być parę uniwersytetów, jakaś akademia medyczna, sgh i tyle. Jak dawniej. Jak ktoś jest szczególnie bystry - idzie na studia. Cała reszta, niestety. :O

trzymam kciuki, żebyś podjęła dobra decyzję :) bo najważniejsze jest zawsze to, czego Ty pragniesz, to żebyś studiowała kierunek który Cię interesuje a nie taki, który jest modny albo który doradzi Ci koleżanka. Mam znajomego, który skończył prawo, obronił się w zeszłym roku i mógłby teraz być prawnikiem ale nie chce, on woli pracować w warsztacie samochodowym :P bo lubi, i już, nie chce siedzieć za biurkiem :)

a studium daje technika i dyplom po zdaniu egzaminów. kolezanka się tam uczy i nie jest zbyt zadowolona.

Gość Oliwaaa
dziewczyny a macie wogole znajomych ktorzy studiuja po podstawowej maturze?

Gość dvgefg
dobra sory ale musze buc ostra ,wez dupe w troki, ucz sie do matury jeszcze raz, znajdz prace odkaldaj kase na studia przez rok, zdaj rozszezona na 80% minimum i dawaj dostaniesz sie na kazda uczelnie wystarczy chciec i podjac decyzje niz isc na studia i plakac ze nic sie nie wie co tak gadaja bo cie kierunek nie intweresuje a studiujesz bo cos robic musisz... moim zdaniem lepiej isc do pracy zarobic i poprsawic i studiowac to co sie kocha

Gość Oliwaaa
ala studiujących na uniwerstecie?Oto mi chodzi...

Gość Oliwaaa
no to ja juz nic niewiem...jedna mowi ze nie mam najmniejszych szans,ty mowisz ze znajomi ucza sie bez problemu:( a co studiują?

:) jestem za tym, żebyś spróbowała dostać się na studia w tym roku, złożyła papiery na tą kosmetologię, a jak nie to idź do pracy, ucz się do matury rozszerzonej i daj z siebie wszystko, tak żebyś napisała na 90% :) ale w tym roku tez próbuj, a może właśnie Ci się uda...

tak. moja koleżanka zdała podstawowy polski na 95 % i studiuje na uniwersytecie. Przecież możesz spróbować jeśli cię nie przyjmą sprubujesz z maturą jescze raz jeśli tak się nie uda

Gość dvgefg
nie znam ani jednej osoby osobiscie ktora tylko z podstawowa matura by studiowala dziennie na uniwersytecie... na wyzszych szkolach zawodowych tez nazywaja siebie studentami wiesz... a WSZ ma sie nijak do uniwerku...

Nie masz jeszcze wyników przecież. Nie wszystko stracone. szukaj uczelni i składaj tam papiery. W tym roku!

Gość czarnowidzę
"sprubujesz" :o

a np. ratownictwo medyczne? mozesz iść na studium medyczne(2 letnie), potem zdać jeszcze raz mature:) i iśc na studia lekarskie :) ?

moja koleżanka zdawała podstawowe przedmioty, ale dwa: WOS i historię - teraz jest na filozofii. Ale z samą biologią podstawową (u mnie było sporo takich osób) każdy wylądował na uczelni prywatnej :(

Gość 2445
Na UM W Poznaniu na kosmo biorą pod uwagę maturę podstawową tylko więc tak się składa, że ludzi z podstawą można spotkać na uniwerku.

pewnie że biora pod uwagę. To że masz podstawową nie może cie odrazu skreślać.

Gość Oliwaaa
ja niewiem co mam mysleć,ktos wczesniej napisał ze podstawa to odrazu sajonara,ty mowisz ze biora pod uwage,...ludzie..mam metlik w głowie:P ale jesli dobrze poszlo mi z matura pisemna to bede probowac,a noz sie uda ,troche szkoda by bylo robic sobie rok przerwy..

mialal na mysli studium - ratownictwo medyczne tylko, ze no potem trzeba isc na studia bo po studium nigdzie cie nie zatrudnią :O nie wierz w te ich ogloszenia na ulotkach, ze po studium znajdziesz prace... nigdzie nie znajdziesz.. teraz trzeba miec studia

Rubinika ==> A ta koleżanka to co studiuje na tym uniwerku?? Powiem wprost: dostać się na studia to jedno. Ale potem na tych studiach trzeba się jeszcze uczyć. Dużo więcej, niż do matury. Więc jeśli nie chciało Ci się nauczyć żadnego przedmiotu na poziomie rozszerzonym, to zechce Ci się uczyć na studiach??