Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdsperowana

chyba jestem w ciazy-nie chce!!

Polecane posty

Gość zdsperowana

mam 16 lat i chyba jestem w ciazy. robilismy to z chłopakiem tylko 3 razy i to z prezerwatywa. Nie mowilam jeszcze rodzicom,bo boje sie ze mnie zabija.Robilam 2 testy i wszystkie wyszły ze jestem :( Nie moge miec teraz dziecka, zchrzanic sobie zycia.....Chlopak mowi,zebym usunela,ale nie mam kasy.... wie ktos jak się to robi?podobno sa jakies tabletki....

Zastanów się proszę o czym mówisz- chcesz zabić dziecko, żyjące w Tobie i czujące. To twoja decyzja i zrobisz jak zechcesz, jednak proszę, przemyśl to. To nie są żarty,to bardzo poważny krok, który może zaważyć na całym Twoim życiu. Pozdrawiam i życzę dużo siły.

Sranie w banie gówniaro :O schrzanic życie? powinnaś wiedzieć o mozliwości ciąży kiedy zaczęłaś uprawiać sex ! To nie dziecko schrzani Ci zycie tylko sama je sobie schrzaniłaś. Dziecko nie jest niczemu winne... Wszystkie takie małolaty jak ty maja odwagę zacząć się bzykać ale żeby powiedzieć o tym rodzicom i ponieść za to konsekwencje to już nie mają tyle odwagi ... żenada

A przepraszam takie małe pytanie? Ile twój wspaniałomyślny chłopak ma lat? Jeżeli chce żebys usunęła, niech da pieniądze

Owszem są tabletki. Jeśli jesteś bystra znajdziesz bez problemu w Googlach. Pytanie czy będziesz potrafiła to zrobić... Ból jest okropny (jnie mówię o psychicznym, bo to bujdy - nie każda kobieta po aborcji popada w depresję). Eh, tak na prawdę współczuję Ci szczerze.

Gość plusik22
cipe to umiałas rozkładać i nie wstydziłas sie a mamusi sie wstydzisz? obwiniasz niewinne dzieciątko a siebie głupier kurw...sko nie

Gość zdsperowana
ale to moj pierwszy chłopak, dopiero od miesiaca to robimy :( a nie moge miec teraz dziecka bo musze skonczyc szkole. Powiem dzis rodzicom jak wroca z pracy,ale strasznie sie boje...

Gość plusik22
no musisz skonczyc szkołe taka mądra jestes a nie wiesz jak uprawiac seks to nie bierz sie za to a chlopak zaraz i tak kopnie cie w dupsko i bedzie ruchał inną

Gość ale_klapa
Ludzie, skąd w Was tyle jadu? Jak wasza siostra/przyjaciółka/córka byłaby w takiej sytuacji też wyzwalibyście je od niewiadomo kogo?? Stało się na nic tutaj debatowanie, co rozkładała i o czym nie myślała. Autorko, jest mi bardzo przykro, jednak zastanów się dobrze. Mam nadzieję, że rodzina będzie dla Ciebie wsparciem... Przed Tobą najważniejsza decyzja w Twoim zyciu. Jestem z Tobą, niezależnie od tego, co postanowisz.

jak nie chciałas być w ciąży to mogłaś myśleć o tym wcześniej zabezpieczyć się lepiej... przecież masz dopiero 16 lat... masakra jakaś dla mnie, mam nadziję żę masz dobrych rodziców i pomogą Ci w tym wszystkim ... usunięcie ti najlatwiejsze rozwiąznie... urodzić i wychowąc to sztuka

Gość zdsperowana
ale przeciez uzywalismy prezerwatyw :(

Gość plusik22
no to jak jetses w ciaży przed wytryskiem zdejmowaliscie z siiska ta prezerwatywe czy jak

Gość makówkaaa
nie wiem jak mozna decydowac sie na seks w tym wieku.. i co myslisz ze twoj chłopak bedzie z toba juz zawsze..

Gość antyśrodki
trzeba było brać tabletki antykoncepcyjna, gumka zawsze moze peknąć...

Gość plusik22
a le co dziurawe zakaladał czy jak a moze te samą ciągle bo jak zaszłas

Gość mnie tez to zastanawia
jak z prezerwatywa mozna zajsc z ciaze. ale mam 18 lat i kiedy zrobilam to z mom bylym juz chlopakiem to tez potem malam schizy ze jestem w ciazy. 2 tygodnie spoznial mi sie okres jak sie pozniej okazalo ze stresu. jednak ciekawa jestem jak to sie moglo stac :( ehh nie martw sie dziewczyno! ciaza to jeszcze nie koniec swiata, dziecko nie jest niczemu winne i zobaczysz, gdy sie urodzi bedziesz w szoku jak moglas kiedykolwiek pomyslec o usunieciu tej ciazy. a chlopak chyba nie zbyt sie przejmuje skoro kaze ci usunac? nawet sam pieniedzy nie jest w stanie ci dac. co do rodzicow to musisz ich o tym poinformowac z podniesiona glowa.. zmieknie im serce kiedy dzidzius sie urodzi :)

Gość skad wiesz ze ...
jestes w ciazy chyba ... pewnie nie ejstes skoro gumki byly

Gość kobiettkTKA
trzeba było sie nie puszczac

Gość mloda29
biorac leki wczesnoporonne mozesz sie wykrwawic na smierc! nikt ci nie da gwarancji na to ze tak nie bedzie ! usuwajac ciaze szkodzisz tez sobie fizycznie i psychicznie.rozwiazanie jest rozmowa z rodzicami .mozesz urodzic i oddac .aborcja moze zniszczyc ci zycie bo zawsze bedziesz czuc sie winna .ps chlopaka to mac do dupy

Gość perwera
Abstrakcyjne myślenie ginie w dzisiejszym świecie. Kolejne dziecko urodzi dziecko. Przerażające. A co do autorki: teraz musisz ponieść konsekwencje. I albo urodzisz dziecko, albo je usuniesz. Obie decyzje mają dobre i złe strony. Teraz musisz wykazać się niezwykłą "dojrzałością". I nie zgodzę sie z osobą, która powie, że usunięcie dziecka to najłatwiejsze wyjście. Najlepiej by o usuwaniu ciąży nie wypowiadały się osoby, które na ten temat nic nie wiedzą.

Gość ewfeffefefefffe
idz do lekarza i sie upewnij. zanim powiesz rodzicom

Czy kobieta popadnie w depresję po usunięciu dziecka, czy będzie miała wyrzuty sumienia zależy wyłącznie od jej psychiki. Fakt, że są kobiety, które załamują się po usunięciu ciąży, a są też takie przypadki, że aborcja okazała się jedyną słuszną decyzją. Więc nie przypisujmy aborcji samych demonicznych cech. A co do wykrwawienia się... Jeżeli farmakologiczna aborcja przeprowadzana jest pod kontrolą lekarza to małe jest prawdopodobieństwo wykrwawienia się, gdyż dawka lekarstwa jest dostosowywana do wieku, wagi, cyklu miesięcznego kobiety. Do tego taki lekarz wymaga, by kobieta informowała go o przebiegu farmakologicznej ingerencji. A jeżeli kobieta na własną rękę, kupując leki od kogoś, decyduje się na aborcję to musi liczyć się z tym, że konsekwencje mogą być różne.

Gość Sialalinkaaaaaaa
Musialaby miec naprawde mocna psyche jesli by ja nie wzruszylo usuniecie ciazy, tylko zimne suki nie maja wyrzutow po usunieciu dziecka. A chlopaka szczerze wspolczuje ja tez zaczelam wczesnie ale tylko dlatego ze mialam pewnosc z kim jestem

Gość beeeeeeeeeeee
ty dałniaro-gowniaro idz najpierw do ginekologa a nie testami sie przejmujesz, a po drugie to o takich rzeczach jak ciaza powinnas pomyslec zanim zaczelam sie piepszyc, pozdrawaim

Gość beeeeeeeeeeee
normalna propozycja??? powalona jakas jestes, jak sie ktos zaczyna bzykac to chyba ma swiadomosc ze moze cos z tego wyjsc!!!!!! gówniarze sie szalec zachacialo a konsekwencje tego sa takie jakie sa, no coz zdaza sie ale zeby od razu zabijac bezbronne dziecko???????????????/

Gość antyśrodki
istnieje duze prawdopodobieństwo że jak usuniesz to juz nigdy wiecej nie zajdziesz......

Ciekawi mnie jedno... Tylu tu przeciwników aborcji, którzy opluwają innych za ich poglądy. Ciekawe jak Ci wspaniali ludzie, którzy gardzą zabijaniem płodu, zachowaliby się gdyby sami znalezliby się w takiej sytuacji. Ciekawe czy nie pomyśleliby o takim rozwiązaniu??? Nie oceniajcie innych, kiedy nie macie zielonego pojęcia o tej sytuacji, kiedy nie przeżyliście czegoś takiego. Życie weryfikuje poglądy ludzkie.

Gość jaka laska na TVN24
Narodową cechą Polaków jest krytyka, w większości bezpodstawna.