Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kędziorek

On - 17 i ja - 21 - czy to ma sens?

Polecane posty

Gość kędziorek

Gość lionetka
jeśli czujecie, że tak - to czemu nie

Gość kędziorek
stabilności i ciepła - i dlatego boję się, że dla Niego to zbyt wcześnie na poważny związek

Gość kędziorek
przynajmniej jeśli o stabliność chodzi

Gość Małgorzata26
no jak oczekujesz slubu za 3 lata to nie z nim za mlody

Gość mój mąż ma 24
ja 27. razem 5 lat po slubie rok

Gość kędziorek
nie chcę ślubu za 3 lata - to nie o to chodzi - chcę poważnego związku

Gość Małgorzata26
zobaczymy za 3 lata :) zycie!

Gość Małgorzata26
po 3 latach związku kazda kobieta chce wierz mi a na pewno jakieś 90% kobiet

Oczekiwac od 17 latka stabilnosci? Przeciez on jest jeszcze niepelnoletni!!!! Ja raz majac 20 lat poznalam 17 latka i to byla najgorsza znajomosc jaka moglam sobie wyobrazic. Do buzi i przytulanek to chcial byc wielce dorosly a jak pojawil sie najmniejszy problem to okazal sie byc niedojrzalym szczeniakiem z ktorym sie nie dalo nawet porozmawiac. Olal sprawe milczeniem i przestal sie odzywac. To ja tez przestalam i tak sie skonczyla nasza znajomosc:))

Gość kędziorek
to dziwne - bo nie znamy się długo - ale czuję, że jest nad wiek dojrzały - ale boję się, że to tylko przez zauroczenie - że właśnie skończy się tak, jak u allojzetty - a z drugiej strony - właśnie, jest zbyt młody bym wymagała od Niego stabilności

Kedziorek, to czy facet jest dojrzaly czy nie to sie tak szybko nie objawia. Sama pisalas, to dopiero poczatek waszej znajomosci, wszystko wyjdzie pozniej. Ten "moj" na poczatku tez stwarzal wrazenie bardziej dojrzalego w tym jak sie do mnie zwracal, jak probowal byc opiekunczy wobec mnie i nawet jak na poczatku sie z nim gadalo. Niestety dojrzalosc wychodzi w konkretnych sytuacjach zyciowych i kiedy w naszym wypadku doszlo do pierwszych klopotow to okazalo sie, ze to po prostu szczeniak.

Gość kędziorek
boję się, że te 4 lata to przepaść jeśli chodzi o oczekiwania

Gość kędziorek
allojzetta - rozumiem i domyslam się, że to "Twój" to nie jest odosobniony przypadek i tu może być podobnie - ale właśnie "może" daje jakąś dozę nadziei - tylko czy sama nadzieja wystarczy?

Nie bardzo rozumiem o co chodzi tobie z tym odosobnionym przypadkiem. Szczerze mowiac w moim sentymentalnym zyciorysie mialam tylko ten przypadek i po tej porazce stwierdzilam jednak, ze wole facetow starszych ode mnie a przynajmniej pelnoletnich. Nie twierdze, ze skoro "moj" byl taki, to wszystkie siedemnastolatki sa takie, ale mimo wszystko to facet niepelnoletni, a do tego faceci do pewnych spraw dorastaja raczej pozniej niz dziewczyny.

Gość kędziorek
nie gniewaj się - dopiero teraz przeczytałam swoją poprzednią wypowiedź - mogło to dziwnie zabrzmieć - właśnie chodziło o to, że 17letni faceci zwykle nie są dojrzali

Nie gniewam sie, nie mam o co. Nie moge sie wypowidac za wszystkich facetow w tym wieku bo ich nie znam, jednak na moj osobisty gust to wiekszosc z nich w tym wieku raczej dojrzala psychicznie nie jest. Pisze to na podstawie mego brata (obecnie 19 lat) i jego kolegow, ktorzy w wieku 17 lat jak dla mnie zachowywali sie jak dzieciaki. Teraz moj brat ma prawie 20 lat i wlasciwie dopiero teraz stwierdzam, ze on zaczal dorastac.

Gość kędziorek
nie wiem co robić...

Moze nie rezygnuj ze znajomosci, ale stosuj metode malych krokow. Traktuj to bardziej na zasadzie znajomosci niz powaznego zwiazku, a potem czas pokaze swoje.

Gość kędziorek
tylko, że ja wyjeżdżam za cztery tygodnie - a wracam za dwa miesiące - i boję się, że jeśli nie zdeklaruję się teraz - to później nie będę miała już na co liczyć

Gość kędziorek
mam mętlik w głowie

Moze pogadaj z nim na temat co on czuje, jakie sa jego oczekiwania i czy przetrzyma ten miesiac bez ciebie. Ja z moim mezem wytrzymalismy przez prawie rok na odleglosc i udalo sie nam wiec jesli kocha sie to iles tam czasu na odleglosc nie powinno byc wielkim problemem.

Gość kędziorek
dziękuję za rady - chyba tak zrobię - wolę to, niż żałować całe życie, że z Nim nawet nie porozmawialam

Gość zdtadzany
Oczywiscie, ze ma sens. Moja 35 letnia zona jest w zwiazku z 29 od ponad roku i tak bardzo sie kochaja :P

wiesz sens to moze i jest ale wtedy gdy macie podobne poglady i podejscie do zycia wiek nie zawsze jest barierą w życiu mój szwagier ma 23 lata jego przyszła żona 26 razem 4 lata za rok slubuja

Gość kędziorek
zdtadzany - przykro mi z powodu żony chciałabym mieć pewność, że nie skrzywdzę Go w żaden sposób - to wspaniały chłopak