Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jezykowajezykowa

jezyki obce ... czy znacie jakies ?

Polecane posty

Gość jezykowajezykowa

Zawsze mialam problem z j.angielskim ;/ nigdy nie wchodzil mi do glowy ... niestety przez cala edukacje w podstawowce, gimnazjum i liceum ... bylam totalnym gamoniem z tego jezyka - nie wiem dlaczego nie potrafilam sie zrozumiec gramatyki... ... Dopiero 3 lata temu zaczelam uczyc sie jezyka francuskiego :D Byl to chyba najszczesliwszy moment mojego zycia - w koncu jakis jezyk obcy wchodzil mi do glowy tak szybko :) Dzis (po 3 latach nauki) mowie po francusku biegle :) a angielski ... hmmm ... "chyba odstawie ten jezyk na polke" Czy Wy rowniez mieliscie problem z opanowaniem jakiegos jezyka ? I czy znalezliscie jakis ktory wchodzil wam szybko do glowy ? A moze ja mialam tylko taki problem ?

Gość po 12 latach nauki uznalam
ze chinski jest dla mnie za trudny i zaczelam uczyc sie japonskiego, opanowalam go w 3 miechy :).

Gość deumonia
po 3 latach nauki angielskiego doszłam do wniosku że jest to beznadziejny język xD a niemiecki to wspaniały i przyjemny język... studiuję germanistykę jestem na 3 roku ;] teraz jest on moją pasją i przyszłością

Gość wefwefwe
mi angielski zawsze sam wchodzil, dwa tygodnie temu skonczylam anglistyke. za to w liceum i na studiach mialam jeszcze francuski i nie umiem powiedziec nic...moze jakbym przysiadla i uczyla sie naprawde to cos by z tego bylo...no ale nie chcial "sam" wejsc tak jak angielski

Gość FiggoFaggo 21
ja znam wietnamski, khmerski i tajski

Gość najwazniejsze to uczyc
sie jezykow z pasja :) Mi agielski rowniez nie wchodzil ;/ ale niedawno odnalazlam jezyk, ktory sam wchodzi mi do glowy - j.hiszpanski :)

Gość kapusniak jak sie patrzy
hej ja podobnie jak autorka, angola ucze sie 10 lat i nie moge sie nauczyc, fakt, nayka byla slaba, wiecie jak to sieuczy w podstawowce czy gimnazjum, czy nawet tym liceum:O po prostu zmarnowane lata, teraz zaluje, ze sie nie przykladalalm. potrafilam sie nauczyc angolla, dobrze pisalam prace, ale po amturze cos we mnie peklo, cofnelam sie totalnie, zlapalam blokade psychiczna i na studiach bedac na poziomie intermediate czulam sie fatalnie, nie potrafie sie praktycznie wypowiedziec, a kiedys nie bylo az tak beznadziejnie. ech, musialam sie wyzalic:P, bo boli mnie to, ze nie bede znala tak waznego jezyka jakim jest angielski, bo hybanigdy sie go nie naucze. za to kocham rosyjski i teraz na ten jezyk stawiam. chce zaczac tez nauke niemieckiego, w licuem uczylam sie go przez 2 lata i bylam zdziwiona, ze tak latwo przychodzi mi jego przyswojenie:D mysle, ze problem z nauka jezyka polega na tym, ze rok rocznie zmienia sie nauczyciel, ciagle walkuje sie prawie to samo, albo ma sie jakies luki w wiadomosciach. a ogolnie nauka jezykow nie sprawia mi trudnosci. chcialaby tez znac hiszpansky:P

Gość o bla di o bla da
ja znam i lubię język niemiecki

Hello. I speak English. It's not difficult language. If someday I wiil be abroad, I will need it. Knowledge about foreign languages is very useful.

Gość ta najgorsza..
teraz ja:) po angielsku mówię najzupelniej biegle, czytam anfgielskie książki i gazety itp. bardzo lubię angielski i uczę sie róznych dialektów ;] po rosyjsku mówię dosć dobrze łacinę znam dosyć, uczyłam się jej przez 3 lata niemieckiego uczyłam się przez 6 lat ale później straciłam kontakt z tym językiem, moze gdybym sobie przypomniała.. niedawno zaczęłam się uczyć hiszpańskiego i uważam, ze jest wspaniały:D:D chcę się jeszcze nauczyć francuskiego..

Gość a ja bylam noga
w szkole z j.rosyjskiego :P pamietam jak kolezani pisaly mi w ksiazkach jak sie wypowiada dane slowa ;/ niby wstyd ... ale naprawde nie moglam tego opanowac ;/ mature ledwo zdalam ;/ Natomiast na studiach zaczelam sie uczyc angielskiego ... o dziwo sam wchodzil do glowy i teraz moge poiwedziec ze znam go bardzo dobrze (wiem bo bez problemu gadalam z anglikami gdy bylam w zeszlym roku w UK). Pozdrawiam !

Gość eve_367
Chociaz z angielskiego zawsze mialam dobre oceny to nie czuje sie w nim mocna. Rozumiem jak ktos do mnie cos mowi ale samej cos powiedziec to juz jest problem. Za to ruski szybko opanowalam. A niby jeden z najtrudniejszych jezykow

Gość espanol espanol
uczę się od niedawna, ale to będzie mój język :):) Angielskiego nie lubię, ale się dogadam. Zamierzam przypomnieć sobie jeszcze rosyjski :)

Gość xwoman
Ja mam ambitne plany: uczyć się szwedzkiego, włoskiego, oprócz tego na studiach będe miała kontynuację niemieckiego i angielskiego. Te dwa pierwsze od podstaw się ucze.

Gość xwoman
i oby na ambicji się nie skończyło, bo tak bywa...

Gość rsnrwr
bywa, bywa do ktorej tam wyzej, kto ci powiedzial,ze rosyjski, to niby jeden z najtrudniejszych jezykow? dziewczynio, zastanow sie co mowic. sama sie ucze tego jezyka, bardzo go lubie i w zyciu bym nie powiedziala, ze jest jednym z najtrudniejszych..

Gość rsnrwr
sorry za literowki, nie chce mi sie juz poprawiac, a zpaomnialam"przeleciec" tekst przed wyslaniem..

Gość rsnrwr
ja ucze sie rosyjskiego, mam w planachnauke niemieckiego, angielskiego we wlasnym zkaresie i to tak z flmow, czy ot tak i kiedys moze hiszpanski, bo bardzo bym chiala poznac. no ale na razie rosyjski i nemiecki.

ja trochę mniej typowo :) węgierski i ukraiński , bardzo interesuję się też białoruskim :) marzę o studiowaniu ukrainistyki, mam nadzieję za rok mi się uda ! a węgierskiego uczę się od czasu do czasu w przerwach między ukraińskim :) angielski znam na poziomie dobrym-dogadam się wszędzie ale nie na 100% poprawnie, pewnie jakieś błędy mało powazne strzelę :P niemiecki słabo...brzydki wg mnie język. choć w sumie każdy ma pewnie jakiś swój urok :P

Gość nastyyyyyyyyyyyyyy
ja angielski,lacina,szwedzki,norweski i troche dunskiego :) ale chce bardzooo nauczyc sie francuskiego

Gość do rsnrwr
to sobie sprawdz liste najtrudniejszych jezykow swiata i dopiero wtedy sie wypowiadaj

Gość rosyjski najtrudniejszy
bluahahahaa ... nie no kazdy duren potrafi wykuc alfabet i pozniej czytac teksty ...