Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość junpppaaaaa

Czy możliwe jest ciśnienie krwi 119/169?

Polecane posty

Gość junpppaaaaa

Jak w temacie. Czy możliwe jest żeby ciśnienie rozkurczowe było o wiele wyższe od skurczowego? Jeśli tak, co może oznaczać taki wynik.

Gość viera
górne troche za wysokie , dolne w normie

Gość viera
sorry nie doczytałam za wysokie norma to 80/120

Prawidlowe cisnienie to 120/80, ale rzadko kto takie miewa, jest to ksiazkowe, moze wachac sie +/-5. 170/120, bo chyba o takie ci chodzi, to jest bardzo wysokie, czyli jest to nadcisnienie. Poza tym roznica cisnien wynosi 50, jest za duzo. Srednio powinna wynosic 40.

Gość ja taka ja
nie! Ale 169/119, owszem;)...chociaż za wysokie:)

Gość beataa

Od roku mam ciśnieniomierz Simple i nie mogę złego słowa powiedzieć na badania. Szybkie, precyzyjne z ładną czytelną prezentacją na wyświetlaczu. Samo urządzenie jeśli chodzi o gabaryty raczej jest kieszonkowe, można sobie na spokojnie spakować do torebki i zabrać na wyjście np. do lekarza.

Gość ega

bardzo malo prawdopodobne. nowy cisnieniomierz?

Gość martaa

Polecam ciśnieniomierz Easy Med zwłaszcza do częstszego mierzenia. Akurat mój mąż musi się kontrolować jeśli chodzi o zdrówko od jakiegoś czasu i on to mierzy ciśnienie regularnie. Tutaj mankiet jest dobrze skrojony dopasowany szybko się go upina, nie mamy problemuw z jakimis bledami w pomiarze.

Gość marek

Żonka nam kupiła ciśnieniomierz Senior ostatnio i nie mogę powiedzieć żeby cokolwiek źle działało. Wygodny, poręczny, wyniki są prawdziwe, nie wypacza pomiaruw.

Gość adam

Długo nie mogłem się zdecydowac , ostatecznie kupiłem Easy Med i jestem zadowolony. Czytelny wyświetlacz, pamięć. Po badaniu pokazuje mi czy wynik jest dobry czy też nie. Ogólnie zdecydowanie mogę go poleci