Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtg rtg rtg rtg

RENTGEN ZATOK, ZATOKI, ZAPALENIE

Polecane posty

Gość rtg rtg rtg rtg

czy zdrowe zatoki mają taki sam kształt? tzn czy jedna jest tak jakby odbiciem drugiej? robiłam rtg jedna- czołowa jest około 1,5 raza większa od drugiej czy to oznacza zapalenie? wizyta u dr dopiero w poniedz\iałek :(

Gość rtg rtg rtg rtg
heloł?

Gość rtg rtg rtg rtg
nikt nie odpowie :(?

Gość Angels
tez mam zapalenie zatok

Gość rtg rtg rtg rtg
no ale powiesz cos wiecej? mialam robiony rentgen? jak sie leczysz?:(

Gość opis
A co masz w opisie tego rtg? Ja miałam rtg zatok kilka razy, ale za nic nie pamiętam kształtu. W opisie miałam, że wszystko jest w porządku, chociaż miałam ostre zapalenie! Podobno zapalenie zatok można wykryć tylko tomografią komputerową, a rtg nie zawsze jest miarodajne. Pomogła mi dwutygodniowa kuracja antybiotykiem Zinnat 500, do tego Mucofluid, Buderhin i Cirrus. Ale i tak 2x w roku mam nawroty. Laryngolog zaleca mi zabieg płukania zatok antybiotykiem, ale się boję. Może ktoś miał płukanie zatok??? Naświetlanie lampą Bioptron i Sollux tylko pogorszyło mój stan...

Gość cholera no ja nie mam zadnego
opisu! tylko zdjecie :(( up up

Gość uppppppppppppppppppppppppppp

Gość marlena55
Posiadamy w domu model Alergia Stop. Inhaluje porządnie, po każdym takim zabiegu czuję, że lek dotarł do płuc. To się przekłada na skuteczność terapii, bo niestety ale większość inhalatorów dużo leku wytraca gdzieś po drodze, albo w ogóle nie dostarcza w głąb dróg oddechowych tylko zatrzymuje na wysokości gardła.

Gość gość
bardzo ważne jest to, aby zrobić RTG z pomocą dobrego sprzętu, warto szukać kliniki co ma z tej firmy http://www.diamedica.net/ genialnie wychodzi cąła wydzielina w zatokach itp. to mega wazne w diagnosyuce