Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika.17

Prośba do osóbkierowcówktórzy używają nakładki polaryzacyjne do okularów

Polecane posty

Gość Monika.17

Kupiłam takie nakładki dla taty na allegro.W różnych reklamach jest pokazane że jak się patrzy przez takie nakładki w kierunku słońca(ale nie w samo słońce oczywiście)to nic nie powinno razić.A mnie razi.I sama teraz nie wiem czy to nie jest tylko reklama.Mój tata ma dość słaby wzrok i nie chciałabym mu jeszcze zaszkodzić.Czy macie jakieś doświadczenia z tymi nakładkami.Chodzi mi w szczególności o okularników. I zastanawiam się jeszcze jak sie jeździ nocą z takimi nakładkami ?Przecież nie dość że ciemno to jeszcze ciemne nakładki Proszę napiszcie coś na ten temat.Będę wdzięczna.

Gość Monika.17
up

Gość Monika.17
Naprawdę nikt?

Gość Monika.17
up:-(

Gość ja mam okulary słoneczne
polaryzacyjne. Okulary są świetne, bo wygaszają odbicia słonca od szyb i lakieru samochodów. Oczywiście stosuje je w słoneczny dzień, w nocy bylyby za ciemne. Do jazdy w nocy są jasnożółte okulary - są też w postaci nakładek na zwykłe okulary. Nadaja sie one tez swietnie do jazdy w dzien w deszczu czy mgle Tak więc dobry prezent zrobiłaś

Gość ja mam okulary słoneczne
a co do patrzenia bezpośrednio w slońce - jest to niezdrowe, nie powinno się tego robić nawet w okularach słonecznych. Nic dziwnego że cię razi

Gość Monika.17
dzieki za odpowiedź,a zółte nakładki to tez chodzi o polaryzacyjne?

Gość nie nooooooo
Polaryzacyjne są zielone i brązowe - przynajmniej takie, jakie mozna kupic w marketach czy na giełdzie a Żółte nie. Dlaczego ? pewnie dlatego że filtr polaryzacyjny tłumi światło, a przy jeździe w nocy to raczej nie jest wskazane :P